11.03.2016 11:39

Ādažu vidusskolai naskākie peldētāji Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu vidusskolai naskākie peldētāji Pierīgā arhīvs

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu peldēšanas sacensībās Inčukalnā labākos rezultātus uzrādījuši Ādažu vidusskolas skolēni, kuri komandu vērtējumā uzvarēja trijās no četrām vecuma grupām. Viena pirmā vieta Ulbrokas vidusskolas audzēkņiem.

Dalībnieki jaunākajā D grupā (2004. g.dz. un jaunāki) sacentās 25 metru brīvā stila distancē un 4x25 metru stafetē, bet pārējās trijās grupās peldēja 50 metrus. Rezultātus komandu vērtējumā rēķināja, summējot katras skolas labākā puiša, meitenes un stafešu komandas iegūtās vietas.


D grupā 12 skolu komandu konkurencē otro gadu pēc kārtas labākie izrādījās ādažnieki, kuri turklāt guva dubultuzvaru – pirmajā vietā Ādažu vidusskola (6 punkti) un otrajā Ādažu Brīvā Valdorfa skola (13 p.). Trešo vietu ieņēma Vangažu vidusskola, kura arī savāca 13 punktus, bet ierindojās zemāk, ņemot vērā nolikuma punktu, pēc kura vienādas vietu summas gadījumā augstāku vietu izcīna komanda, kas uzrādījusi labāku rezultātu stafetes peldējumā.

Individuāli 25 metrus meitenēm visātrāk nopeldēja Ksenija Moroza no Vangažu vidusskolas (16,26 s), puišiem – Arts Renārs Dambis no Ulbrokas vidusskolas (14,67 s), bet stafetē pirmie bija Ādažu vidusskolas skolēni (1:09,48), tikai par sekundes trim simtdaļām apsteidzot novadniekus no Brīvās Valdorfa skolas. Uzvaru komandu vērtējumā ādažniekiem garantēja Mārtiņa Staņko otrā un Laura Annas Matjuhinas trešā vieta.

C grupā (2002./03. g.dz.) pirmās trīs vietas ieguva Ādažu vidusskola (4 p.), Babītes vidusskola un Jaunmārupes pamatskola (abām pa 11 p.). Individuāli ātrākie 50 metru brīvā stila distancē bija Elīza Zvīgule no Ādažiem (33,30 s) un Pēteris Ozols no Mārupes vidusskolas (28,30 s), kurš apsteidza ādažnieku Ričardu Sniedzi. Ādažu vidusskolai arī pirmā vieta stafetē (2:11,56).

Arī A grupā (1997./99. g.dz.) Ādažu vidusskolas audzēkņi bija tuvu maksimālajam rezultātam – Ieva Skrastiņa-Knēziņa uzvarēja sacensībās jaunietēm (32,92 s), komanda bija labākā stafetē (2:29,49) un vienīgi jauniešu konkurencē Nils Ļubeckis no Krimuldas vidusskolas (28,89 s) otrajā vietā atstāja Emīlu Jansonu. Summā ādažniekiem 4 punkti, aiz viņiem Krimuldas vidusskolas (7 p.) un Babītes vidusskolas peldētāji (8 p.).

Un vienīgi B grupā (2000./01. g.dz.) Ādažu vidusskolas uzvaru sēriju pārtrauca Ulbrokas vidusskolēni (5 p.). Ādažnieki otrie (8 p.), Babītes vidusskolas audzēkņi trešie (13 p.). Individuāli labākie bija Elīna Beinare-Tjutjunova no Ulbrokas (30,72 s) un Eduards Vilnis no Ādažiem (27,14 s), stafetē – ulbrokieši (2:04,11).

Līdz ar jau pieminētajām Pierīgas mācību iestādēm sacensībās Inčukalnā piedalījās arī jaunie peldētāji no Sējas pamatskolas, Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas, Inčukalna pamatskolas un Mālpils novada vidusskolas.

Šajā mācību Pierīgas novadu skolēnu sporta spēlēs atlicis aizvadīt divas sacensības – veiklības stafetes C grupai 5. aprīlī Ulbrokā un krosa stafešu skrējienus četrās grupās 26. aprīlī Babītē.