09.03.2016 22:37

Mārupes basketbolisti iemet simtu un sagrauj Līvānus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti iemet simtu un sagrauj Līvānus Mārupes sporta centrs

Līdz ar sezonas rezultativitātes rekordu un otro pārliecinošāko uzvaru Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā šajā sezonā Mārupes sporta centra komanda uzlabojusi izredzes cīņā par vienu no pēdējām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Trešdienas mājas spēlē pret Līvānu komandu mārupieši pirmie zaudēja grozu, taču tūdaļ pat pārņēma vadības grožus un neatdeva tos līdz pat beigām. Pēc pirmā puslaika laukuma saimnieku pārsvars bija vēl salīdzinoši nedrošs (41:29), bet viss tika nokārtots trešajā ceturtdaļā, kuru Mārupes basketbolisti vinnēja 36:6. Beigu rezultāts 100:51, kas gan nav lielākā rezultāta starpība šosezon – decembrī pret "Gulbenes Bukiem" bija "plus 52".


Uzvarētāju rindās ar 25 punktiem bija Jānis Ramšs. 19 punktus pievienoja Toms Straudovskis un 20 punktus – Artūrs Kramiņš, kurš 46 sekundes līdz pamatlaika beigām ar precīzu trīspunktu metienu pirmo reizi šosezon mārupiešiem iededza uz tablo trīsciparu skaitli.

LBL2 turnīrā par 1.-10. vietu Mārupes sporta centra komanda ar astoņām uzvarām un astoņiem zaudējumiem divas kārtas līdz beigām ieņem sesto vietu. Augstāk par piekto, ko ieņem Rīgas Stradiņa universitāte (8-7), pakāpties diez vai izdoties, bet turpat līdzās seko "VEF skola" (7-8) un BJBS "Rīga"/"Pārdaugava"/LU (6-9). Mārupiešiem atlikušas spēles ar labāko kvartetā esošajām BK "Saldus" un "ViA/Valmiera Glass" vienībām.

Kā zināms, pirmo septiņu vietu ieguvēji uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet astotās vietas īpašnieki aizvadīs pārspēles ar rangā zemāk esošo komandu turnīra (par 11. vietu) uzvarētājiem.