15.06.2012 09:52

FOTO: Slēpotāji, basketbolisti, orientieristi skrien "Siguldas Apļus"

Autors  Ilze Ratniece, Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Slēpotāji, basketbolisti, orientieristi skrien "Siguldas Apļus" Ilze Ratniece

Vairāk nekā 100 skriešanas entuziasti piedalījās skriešanas seriāla "Siguldas Apļi" trešās kārtas sacensībās.

Starts tika dots ceturtdien, 14. jūnijā, plkst. 18.20 Siguldā, Svētku laukumā. Nu jau droši var teikt, ka sacensību vietas maiņa – no Gūtmaņalas apkārtnes pagājušajā gadā uz Svētku laukumu šogad – ir veicinājusi skrējiena dalībnieku skaita palielināšanos.

Viskuplāk pārstāvēta bija desmit gadus veco zēnu grupa, kurā 1,1 kilometra distancē sacentās 22 puikas. Uzvaru trešajā posmā pēc kārtas izcīnīja skeletonista Tomasa Dukura astoņus gadus vecais dēls Darels. Turklāt šoreiz viņš sasniedza savu labāko rezultātu, finišējot pēc četrām minūtēm un 25,17 sekundēm.

Tāpat kā "Siguldas apļu" pirmajos divos posmos pirmās vietas savās vecuma grupās izcīnīja arī Adele Balanasa (līdz 5 gadu vecumam), Marta Balanasa, Gustavs Auziņš (abi 7 g.v.), Estere Vīksne (10 g.v.) un Dāvids Vīksne (13 g.v.), liecina rīkotāju informācija. Ar otrajām šoreiz bija jāsamierinās Tomam Balanasam (5 g.v.) un Elīnai Zvilnai (13 g.v.), kurus pārspēja attiecīgi Ričards Mamajs un Sigita Lapiņa.

Pārējās vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva: Evelīna Gasūna (S17), Gunta Blūmiņa (S30), Karīna Putniņa (S40), Anita Zālīte (S50), Kārlis Zuters (V17), Uldis Kļaviņš (V30), Juris Ostups (V40) un Ilgonis Krūmiņš (V60).

Pamatā skrējienā piedalās siguldieši, kuri sporta klubos un Siguldas Sporta skolā trenējas kalnu slēpošanā, vieglatlētikā, orientēšanās sportā, basketbolā, badmintonā. "Siguldas Apļi" ir sacensības, kur viņiem visiem ir iespēja satikties un mēroties spēkiem.

Skrējienu seriāla "Siguldas apļi" posmi, kuros var izvēlēties distances no 0,5 līdz 7,7 kilometriem, notiek reizi mēnesi.  Uzvarētāji vairākās vecuma grupās tiks noteikti kopvērtējumā, ņemot vērā piecu labāko posmu punktu summu. Nākamā "Siguldas Apļu" kārta notiks 12. jūlijā. Ar iepriekšējo skrējienu rezultātiem var iepazīties biedrības "A2" mājaslapā www.ba2.lv.