08.03.2016 12:40

Babītes novusisti finišē sestajā vietā Latvijas komandu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusisti finišē sestajā vietā Latvijas komandu čempionātā Latvijas Novusa federācija

Noslēdzies Latvijas komandu čempionāts novusā, kurā trijās līgās vīriem un vienā dāmām kopumā piedalījās vairāk nekā 60 komandu. To vidū bija arī vairāki Pierīgas novadu kolektīvi, no kuriem pēc ranga augstāko sesto vietu virslīgas turnīrā ieguva sporta kluba "Babītes" spēlētāji.

Nedēļas nogalē notikušajā virslīgas turnīra pēdējā piektajā kārtā Babītes novusisti uzņēma trīs citas komandas savā sporta kompleksā Piņķos un visos trijos mačos guva uzvaras. Kopvērtējumā Babītes komanda izcīnīja 11 uzvaras, piedzīvoja četrus zaudējumus un savāca 33 punktus, 16 klubu konkurencē ierindojoties sestajā vietā.


SK "Babīte" komandas sastāvā spēlēja Gaidis Čoders, Ainārs un Juris Groseni, Andris Kapenieks, Igors Ramba, Alfreds Reinsons un Sergejs Varša. Par čempioniem kļuva Valmieras novusa meistari (14 uzvaras 15 spēlēs un 43 punkti), sudrabs komandai "Ventspils reiss" (36 p.) un bronza Cesvaines komandai (36 p.).

Divas Pierīgas komandas šosezon spēlēja Latvijas pirmās līgas turnīrā. Astotajā vietā ar astoņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem (25 punkti) ierindojās Ķekavas novusa spēlētāju komanda. Savukārt baldonieši palika priekšpēdējā 15. pozīcijā (tikai divas uzvaras un septiņi punkti) un, atbilstoši čempionāta nolikumam, līdz ar to zaudējuši vietu pirmajā līgā.

Patālu no vadošajām vienībām bija arī otrajā līgā spēlējušās četras Pierīgas komandas. Ķekavas otrā komanda ierindojās astotajā vietā (24 p.), Olaine – vienpadsmitajā (18 p.), bet Mālpils novusa klubs (16 punkti un 13. vieta), kā arī Babītes otrā komanda (14 punkti un 14. vieta) nākamgad zaudējuši vietu otrās līgas turnīrā un būs spiesti piedalīties atlases turnīrā.

Vienpadsmit komandas piedalījās šāgada Latvijas komandu čempionātā dāmām. To vidū bija arī Ķekavas novusistes, kuras guva četras uzvaras, piedzīvoja sešus zaudējumu un noslēgumā ieņēma sesto vietu.

Jau šīs nedēļas beigās novusa sezona turpināsies ar Latvijas čempionātu dubultspēlēs vīru, dāmu un jauktajiem pāriem, un pirmās kārtas turnīri paredzēti arī Ķekavā, Piņķos un Mālpilī. Čempioni kļūs zināmi maija vidū.