07.03.2016 16:11

Badmintona līgas piektajā posmā dominē siguldiete un rīdzinieks

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Badmintona līgas piektajā posmā dominē siguldiete un rīdzinieks Siguldas badmintona klubs

Dienu pēc tam, kad Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas badmintona nodaļas spēlētāji ieguva novada Gada komandas titulu bērnu un jauniešu sportā, viņi atkal bija badmintona laukumā un savās mājās cīnījās Latvijas Apvienotās badmintona līgas piektā posma sacensībās.

Veiksmīgāki laukuma saimniekiem izrādījās dāmu turnīri, kur favorītes lomu izdevās apliecināt Siguldas novada aizvadītā gada labākajai jaunajai sportistei Jekaterinai Romanovai.


Vienspēļu turnīrā viņa kārtējo reizi izcīnīja pirmo vietu, finālā ar 21:10, 21:12 pieveicot Diānu Stogniju no RTU/LIPS/Baloži komandas. Savukārt dubultspēļu izšķirošajā mačā, spēlējot kopā ar Kristīni Šeferi, viņa vēl pārliecinošāk uzvarēja RTU/LIPS/Baloži pāri Diāna Stognija un Olga Mihailova – 21:7, 21:8.

"Mikstā" Jekaterinai pārī ar siguldieti Kristapu Kalniņu nācās samierināties ar trešo vietu – pusfinālā neveiksme 18:21, 13:21 pret nākamajiem uzvarētājiem Niku Podosinoviku un Kristini Šeferi no Rīgas Skolēnu pils. Finālā rīdziniekiem pretī stājās Kristaps Jānis Gulbis no Siguldas badmintona kluba un Grieta Jermacane no sporta kluba "Saulrīti", un arī viņi piedzīvoja zaudējumu 16:21, 10:21.

Niks Podosinoviks vinnēja arī abus vīru turnīrus, izcīnot posma absolūtā čempiona titulu. Vienspēlēs no siguldiešiem nevienam pusfinālā iekļūt neizdevās, bet dubultspēļu finālā Niks kopā ar siguldieti Kristapu Kalniņu uzvarēja Kristapu Jāni Gulbi un Teodoru Kerimovu 22:20, 21:15. Ceturto vietu ieņēma mājinieki Ardis Daniels Bedrītis un Jānis Norvelis.

Turnīros mazāk pieredzējušiem un gados jaunākiem badmintonistiem starp laureātiem izdevās iekļūt vēl vairāku Pierīgas novadu pārstāvjiem.

B grupā par uzvarētāju kļuva Uvis Raivis Kronenbergs no Siguldas, bet trešo vietu ieņēma Edgars Saulītis no Inčukalna sporta kluba. Viņa novadnieks Kaspars Kuharjonoks izcīnīja otro vietu C grupā, bet B grupā daiļā dzimuma pārstāvēm uzvarēja Linda Bome no Salaspils badmintona kluba un siguldiete Linda Vorobeja ieņēma trešo vietu.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas sezona noslēgsies ar sestās kārtas turnīriem 16. un 17. aprīlī Inčukalna sporta kompleksā.