07.03.2016 13:06

Rihards Snikus izcīna medaļas Katarā, konkūristi sacenšas pašu mājās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas paralimpskās iejādes sportists baldonietis Rihards Snikus ar zirgu King of the Dance izcīnījis trīs godalgotas vietas prestižā jāšanas sporta turnīrā Katarā, kur viņš startēja pēc speciāla organizatoru uzaicinājuma.

Sacensību pirmajā dienā viņš izcīnīja otro vietu ar rezultātu 71,014%. Tāpat otrā vieta Rihardam arī nākamajā dienā – 71,232%. Bet sestdien, trešajā sacīkšu dienā, kad tika veikta brīvās izvēles programma, Rihards izcīnīja uzvaru, sasniedzot vērtējumu 73,917%, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

Kā zināms, Rihards Snikus ir izcīnījis tiesības startēt Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs, un šis bija labs pārbaudījums, tai skaitā, lai pārliecinātos, kā zirgs jūtas pārlidojuma laikā.

Tostarp Rīgā, sporta centrā "Kleisti", aizvadītas Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā jeb konkūrā. Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Daniels Gutkausks no Lietuvas ar zirgu Chiantos. Otro vietu ieguva Ģirts Bricis ar Caprie no Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux", trešā bija Jauno Jātnieku skolas pārstāve Maira Leja ar Corwiko, bet ceturtā – Laura Penele ar Lelois no Mārupes novada z/s "Lielceri."

Pieaugušo konkurencē pēc diviem posmiem labāko trijniekā ir Maira Leja (37 p.), Ģirts Bricis (35) un Laura Penele (26). Kopumā uzvarētāji un laureāti tika noskaidroti deviņos maršrutos. Latvijas ziemas čempionāta trešais posms paredzēts 19. un 20. martā.