05.03.2016 14:48

Mārupes basketbolistiem divu dienu laikā divi sāpīgi zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Divas dramatiskas cīņas divu dienu laikā Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā aizvadījusi Mārupes sporta centra komanda, diemžēl abās mārupieši piedzīvoja sāpīgus zaudējumus pašā galotnē. Pa uzvarai un neveiksmei Piejūras novadu basketbola komandām LBL3 turnīrā.

Piektdien mārupieši izbraukumā tikās ar bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga"/"Pārdaugava"/LU vienību. Ceturtajā ceturtdaļā viesi atspēlēja desmit punktu deficītu (lielāko visās spēlē) un uz brīdi pat izvirzījās vadībā, tomēr pamatlaiks beidzās neizšķirti 71:71.


Pagarinājumā Mārupes basketbolisti vadībā nebija ne reizi, kaut arī uzvarētāju noskaidrošana tika atlikta līdz pēdējām sekundēm – 77:81. Mārupes kluba labā Jānis Ramšs guva 17 punktus, Artūrs Kramiņš 16, Roberts Pāže 13 un Mārtiņš Motivāns 12 punktus.

Sestdien mārupieši Tīraines sporta kompleksā uzņēma biznesa augstskolas "Turība" basketbolistus. Visas cīņas gaitā tikai uz īsu brīdi kādas komandas pārsvars pārsniedza četrus punktus, un arī šoreiz ar 40 minūtēm uzvarētāju noteikšanai gandrīz bija par maz.

Trīs sekundes līdz pamatlaika beigām laukuma saimnieki panāca neizšķirtu, taču pēdējā uzbrukumā studenti pamanījās noorganizēt precīzu uzbrukumu – 68:70. Vairāk nekā pusi punktu mājiniekiem divatā iemeta Roberts Pāže (25) un Artūrs Kramiņš (19).

LBL2 turnīra tabulā Mārupes sporta centra komanda ar septiņām uzvarām un astoņiem zaudējumiem atrodas septītajā vietā, pēdējā, kas garantē vietu ceturtdaļfinālā. Otrajā posmā mārupiešiem vēl atlicis aizvadīt trīs mačus.

Otrā posma priekšpēdējās spēles piektdien Latgalē aizvadīja abas LBL trešajā divīzijā spēlējošās Piejūras novadu komandas. Šie mači to likteni gan būtiski vairs nevarēja mainīt. Saulkrastu basketbolisti pirmajā grupā jau bija nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā, bet carnikavieši – pirmo vietu otrajā grupā un pārspēles ar pirmās grupas astotās vietas ieguvējiem.

Saulkrastu klubs aizvadīja ļoti līdzīgu cīņu ar "Ezerzeme/Rēzekne" vienību un tikai pamatlaika pēdējās minūtēs ar precīzu soda metienu sēriju nodrošināja uzvaru 60:54. Edgars Brumermanis viesiem guva 19 un Toms Provejs 11 punktus.

Carnikavas basketbolisti tikai sešu vīru sastāvā izbraukumā pie basketbola kluba "Krāslava" veiksmīgi iesāka (21:8), bet ne tik labi turpināja (23:24) un nespēja paturpināt iespaidīgo uzvaru sēriju. Izšķirošā izrādījās trešā ceturtdaļa, kad mājinieku piecus uzbrukumus pēc kārtas noslēdza ar precīziem trīspunktu metieniem un četru punktu deficītu pārvērta 61:50 pārsvarā. Beigu iznākums – 85:71 BK "Krāslava" labā. Carnikavas komandas labā Jānis Ābols guva 33 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, Rūdolfam Šleineram 15 punktu.

Saulkrastu komanda pirms pēdējās kārtas ar deviņām uzvarām 17 spēlēs ieņem piekto vietu, bet Carnikava ar 13 panākumiem 15 mačos ir garantējusi pirmo vietu turnīrā par 11.-19. vietu.

Pēdējās otrā posma spēles abas kaimiņu novadu vienības aizvadīs 14. un 15. martā savās mājās.