04.03.2016 11:02

Latvijas futbola pirmajā līgā spēlēs četras Pierīgas komandas, dāmu pirmajā līgā – viena

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas futbola pirmajā līgā spēlēs četras Pierīgas komandas, dāmu pirmajā līgā – viena Latvijas Futbola federācija

Gaidot jauno futbola sezonu, uz pirmssezonas tikšanos šonedēļ bija pulcējušies "komanda.lv" pirmās līgas klubu un Latvijas sieviešu pirmās līgas komandu – viņu vidū arī vairāku Pierīgas – pārstāvji. Tika izrunātas aktualitātes pirms jaunās sezonas, kā arī diskutēts par čempionāta spēļu kalendāru.

Latvijas Futbola federācija informēja, ka dalībai "komanda.lv" pirmās līgas čempionāta jaunajā sezonā apstiprināti 16 klubi no visas Latvijas. Viņu vidū būs gan jau pagājušā gada turnīrā startējušie Ķekavas futbola klubs "Auda", Salaspils komanda un Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" vienība (ar nosaukumu AFA "Olaine"/SK "Super Nova"), gan arī jaunpienācēji – sporta kluba "Babīte" futbolisti, kuri pērn sekmīgi aizvadīja otrās līgas turnīru.


Jaunās sezonas spēļu kalendārs pēc klubu savstarpējās saskaņošanas tiks publicēts nedaudz vēlāk, bet jauno Latvijas pirmās līgas sezonu plānots atklāt aprīļa pirmajā nedēļas nogalē.

Ap šo pašu laiku paredzēts arī Latvijas dāmu futbola pirmās līgas sezonas sākums. Atšķirībā no sieviešu futbola līgas, kurā piedalīsies piecas spēcīgākās komandas, pirmajā līgā cīņas aizvadīs astoņas vienības, to vidū arī AFA "Olaine".

Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad spēles ritēja divos posmos ar sabraukumiem, šogad plānots aizvadīt pilnvērtīgu divu apļu turnīru. Ar zināmām atrunām nolikumā pirmās līgas turnīrs pārsvarā paredzēts 1998./2002. gadā dzimušām futbolistēm, arī tām, kas pretendē uz vietām Latvijas jaunatnes izlasēs.