03.03.2016 11:46

Babītes un Stopiņu klubu volejbolisti atzīti par mēneša labākajiem spēlētājiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sandra Breikša (nr.9) Sandra Breikša (nr.9) arhīvs

Apkopojot aizvadītā mēneša Latvijas volejbola spēlētāju sniegumu un spēļu statistikas rādītājus Baltijā dāmu līgā un Latvijas Nacionālajā līgā, labāko sniegumu, pēc Latvijas Volejbola federācijas (LVF) datiem, uzrādījuši Sandra Breikša no SK "Babīte" un Gints Stūrmanis no VK "LSPA/Stopiņi".

Baltijas līgā labākā starp dāmām no Latvijas ir sporta kluba "Babīte" komandas pieredzējusī spēlētāja Sandra Breikša. Izcīnot kopumā 89 punktus februārī, S. Breikša spēja sasniegt augstāko uzbrukuma efektivitāti ar koeficientu 47,96% starp rezultativitātes līderēm dāmu konkurencē. Februārī S.Breikša realizēja arī 11 veiksmīgus blokus.


"Šķiet, ka pieredzei tomēr ir nozīme, lai parādītu labu sniegumu, kaut arī dažreiz pietrūkst spēku. Mans lielākais atbalsts ir ģimene, kura atbalsta manu aizraušanos un saprot, ka tie, kas aizsākuši sporta gaitas volejbolā, ar šo sporta veidu ir "saslimuši" uz mūžu. Ģimenes atbalsts ļoti palīdz sagatavoties spēlēm, jo man nav jādomā par sadzīviskām lietām – varu pilnvērtīgi pievērties savam profesionālajam vaļaspriekam," LVF preses dienestam izteikusies S. Breikša.

"Nav mazsvarīgi, ka mūsu komandā valda ļoti laba savstarpējā saskaņa. Mēs esam labas draudzenes kā ārpus spēles, tā arī laukumā un cenšamies viena otrai palīdzēt, tādēļ arī veidojas rezultāts. Mums ir jauks kolektīvs, un, cik dzirdams no mūsu spēļu vērotājiem, tas ir pamanāms arī spraigu cīņu laikā, par ko es personīgi ļoti priecājos," turpina S.Breikša.

"Mūsu komandas treneris [Artūrs Tinte] ir gados jauns un, lai arī nav pieredzējušākais no Baltijas līgas klubu treneriem, viņa skatījums uz spēles vadīšanu ir atšķirīgs no iepriekšējiem treneriem, ar kuriem esam strādājušas. Viņš strādā ar mums ļoti koleģiāli, nerāda emocijas – pat ja mums neizdodas realizēt iepriekš uzstādīto plānu. Mēs neesam profesionālas sportistes un veltam mūsu volejbola kaislībai visu brīvo laiku, tādēļ 100% pašatdevi un sniegumu treneris nepieprasa kategoriski. Mēs tiešām sadarbojamies, un tā ir atšķirība viņa vadīšanas manierē, kas galarezultātā nodrošina labāko rezultātu," skaidro S. Breikša, kuras pārstāvētā komanda šīs nedēļas beigās piedalīsies Baltijas līgas finālturnīrā Igaunijā.

Nacionālās līgas pirmajā divīzijā vīriem rezultatīvāko sniegumu februārī demonstrēja volejbola kluba "LSPA/Stopiņi" pārstāvis Gints Stūrmanis. Ar gūtiem 80 punktiem, gūstot vienu punktu ar servi un trīspadsmit blokiem, G.Stūrmanis sasniedza 44% punktu efektivitātes rādījumu.

"Tas ir visas komandas nopelns, ka es varēju parādīt tādu sniegumu, kas atainojas statistikas ailītēs. Mēs visi mērķtiecīgi ejam uz labu sasniegumu kopvērtējumā, un šomēnes man bija tā veiksme būt labākajam. Mēs komandā esam trīs četri, kuri varam labi sevi parādīt, esam līdzvērtīgi spēcīga komanda – bez zvaigznēm, taču ar daudz stipriem spēlētājiem," uzskata G. Stūrmanis.

"Treniņu procesā neesam neko mainījuši – trenējam visus elementus, kā ierasts, lai sezonas beigās visiem spēlētājiem forma būtu vienlīdz laba un stabila un varētu parādīt labu sniegumu. Protams, vienmēr ir vieta izaugsmei, un katram ir vēl jāpilnveido savs sniegums, taču sāpīgu zaudējumu nav bijis – ir vienīgi sajūta, ka dažkārt spēlēs, kurās piekāpjamies pretiniekiem, tomēr varējām uzvarēt, un tad atkal mobilizējamies, lai noslēgtu sezonu maksimāli labi," stāsta G. Stūrmanis.

VK "LSPA/Stopiņi" volejbolisti šosvētdien aizvadīs Nacionālās līgas ceturtdaļfināla sērijas pirmo spēli pret Rīgas Tehniskās universitātes komandu.