02.03.2016 16:14

Baldonietis Rihards Snikus oficiāli kvalificējies paralimpiskajām spēlēm Riodežaneiro

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Paralimpiskās iejādes sportists baldonietis Rihards Snikus oficiāli kvalificējies paralimpiskajām spēlēm, kas norisināsies no 7. septembra līdz 18. septembrim Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja.

Pēdējā Riodežaneiro kvalifikācijas turnīrā Nīderlandē, kas norisinājās šī gada sākumā, sportists ar uzticamo zirgu King of the Dance izcīnīja lieliskus rezultātus: startējos "Teamtest" sacensību disciplīnā, Rihards ieguva 3. vietu ar 70,14% punktiem Ia klasē, "Individual test" disciplīnā iegūstot 68,33%, Rihards kvalificējās arī "Freestyle" disciplīnai, kurā ierindojās 4.vietā ar 70,50% punktiem.


Kā zināms, Rihards Snikus 2012. gadā startēja vasaras paralimpiskās spēlēs Londonā un izcīnīja augsto ceturto vietu. Šobrīd viņš pārstāv Latviju starptautiskās sacensībās Katarā.

"Ir sperts pirmais lielais solis, bet tagad priekšā daudz darba – treniņi un starptautiskas sacensības, kurās parādīt izdarīto un "pieslīpēt detaļas", lai godam pārstāvētu Latvijas valsti paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro," tā Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Riharda Snikus uzticamā komanda: trenere Olga Šellere, komandas vadītāja un visu zinošā par paralimpisko iejādes sportu gan Latvijā, gan pasaulē Darja Tihomirova, zirgs King of The Dance un viņa īpašniece Irina Andrusa, iejādes speciāliste Agnese Kukaine, autovadītājs – zirga pārvadātājs Kaspars Iesaliņš.