02.03.2016 13:17

Latvijas ziemas triatlona čempionātā Ikšķilē uzvar mārupietis un baldoniete

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas ziemas triatlona čempionātā Ikšķilē uzvar mārupietis un baldoniete Ansis Peslaks

Latvijas čempionātā ziemas triatlonā, kas norisinājās Zilo kalnu sporta un atpūtas kompleksā Ikšķiles novadā, par uzvarētājiem kļuvuši Jānis Ozoliņš no Mārupes un Ingrīda Šmite no Baldones.

Latvijas čempionāts pulcēja teju septiņus desmitus sportistus, kas sacentās divās dažāda garuma distancēs individuāli un komandu stafetēs. Latvijas čempionu titula īpašnieki tika noskaidroti garajā distancē, kurā sportistiem bija jāskrien 3,75 km, ar kalnu velosipēdu jābrauc 7,5 km un jāslēpo 7,5 km.


Jaunais Latvijas čempions Jānis Ozoliņš no Mārupes finišēja pēc stundas, četrām minūtēm un 40 sekundēm un gandrīz par minūti apsteidza otrās vietas ieguvēju Alvi Krilovski no Ikšķiles komandas "Izturība". Bronzas medaļu izcīnīja daugavpilietis Mārcis Pīnups, liecina rīkotāju informācija.

Dāmu konkurencē visai pārliecinošu uzvaru svinēja Ingrīdai Šmitei no Baldones, kura gandrīz par divām minūtēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Inesi Zvirgzdiņu no Pļaviņām, savukārt trešā dāmu konkurencē bija vēl viena Baldones pārstāve – Anita Antone.

Īsā sacensību distancē sportisti veica trīs reizes īsāku distanci. Vīru konkurencē īsajā distancē triumfēja Edgars Erts, bet dāmām – Anda Bīriņa no Ogres orientēšanās kluba. Īsajā distancē startēja arī sacensību jaunākais dalībnieks – 11 gadus vecais Kristaps Dūzis no Dobeles, bet vecākais sacensību dalībnieks bija 66 gadus vecais Dainis Andris no Valkas.

Abās sacensību distancēs notika arī stafešu komandu cīņa. Garajā distancē par uzvarētājiem kļuva "Patria Team" sportisti Andris Veiss, Mārtiņš Puriņš un Gints Rozenbergs, apsteidzot "Sportlife" vienību un komandu "Ogre/Nesēdi Mājās". Savukārt īsajā distancē ātrākie stafetē bija Jēkaba Jaunslavieša un Kristapa Kipura duets "Ebike Machine", kuri distanci veica divatā trešā komandas dalībnieka slimības dēļ.

Sākotnēji Latvijas čempionātam ziemas triatlonā bija jānotiek 31. janvārī, taču janvāra pēdējā nedēļā Zilo kalnu slēpošanas trasē pilnībā nokusa sniegs un tika pieņemts lēmums pārcelt sacensības uz 28. februāri. Ziemas triatlona sacensības Ikšķiles novadā notika pirmo reizi. Sacensības organizēja biedrība "Ikšķile Velo" un sporta preču veikals "Sportlife".

Sacensību fotogrāfijas apskatāmas šeit.