02.03.2016 10:26

Stopiņu handbolistes ceturto reizi sezonā pārspēj Salaspils sporta skolas audzēknes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas dāmu handbola čempionātā spēlējošo Pierīgas klubu ceturtā savstarpējā spēle šosezon beigusies tāpat, kā trīs iepriekšējās – ar pārliecinošu Stopiņu novada handbola komandas (NHK) uzvaru pār Salaspils sporta skolas vienību. Šajos četros mačos desmit vārti ir bijusi mazākā rezultāta starpība.

Spēle Salaspilī vairs nevarēja ietekmēt komandu stāvokli turnīra tabulā – Stopiņu handbolistes jau kādu brīdi ir garantējušas sev pirmo vietu pamatturnīrā, bet salaspilietes ieņem piekto vietu bez izredzēm iekļūt pusfinālā.


Jau pirmajās minūtēs viešņas iekrāja 4:0 pārsvaru un pirmā puslaika izskaņā to palielināja līdz 16:8. Intriga pavisam apsīka otrā puslaika pirmajā pusē, kad stopiņietes 15 minūšu laikā guva deviņus vārtus un ielaida tikai vienus. Beigu rezultāts 29:17 Stopiņu NHK labā.

Uzvarētājām Ivita Asare guva 11 vārtus, Lana Nikolajeva septiņus, Elza Seržante un Annija Ozoliņa pa pieciem. Salaspils sporta skolas rindās ierasti rezultatīvās Renāte Salmane un Dace Potapova šoreiz no spēles kopā realizēja tikai vienu metienu no 28, bet rezultatīvākā ar desmit precīziem raidījumiem bija Inese Umjarova. Viņa ir vienīgā Pierīgas klubu spēlētāja, kas iekļauta Latvijas izlases sastāvā "Challenge Trophy" turnīram, kas pēc nedēļas sāksies Gruzijā un kurā piedalās 1997. gadā dzimušas un jaunākas handbolistes.

Virslīgas turnīra tabulā Stopiņu NHK ir 15 uzvaras 17 spēlēs, 32 punkti un pārliecinoša pirmā vieta. Salaspils sporta skolas komandai divas kārtas līdz beigām ir astoņi punkti.