01.03.2016 12:32

Ropažos finišējusi autosporta sacīkšu "333 Ziemas kauss" sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos finišējusi autosporta sacīkšu "333 Ziemas kauss" sezona Artūrs Igavens, www.333.lv

Ar aizraujošiem braucieniem un bagātīgu apbalvošanas ceremoniju sporta kompleksā "333" aizvadīts piektais un noslēdzošais "333 Ziemas kauss 2015/2016" sezonas posms. Par šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Aigars Tīdmanis aizmugures piedziņas klasē, Ints Jeršovs pilnpiedziņas klasē un Modris Ženiņš priekšpiedziņas klasē.

Šī bija astotā "333 Ziemas kauss" sezona, kas bija īpaša ar atšķirīgiem sacensību formātiem un jaunām trases konfigurācijām teju katrā posmā. Aizmugures piedziņas klasē ar pārliecinošu rezultātu par kopvērtējuma uzvarētāju "333 Ziemas kauss 2015/2016" čempionātā un par galvenās balvas īpašnieku 1700 eiro vērtībā no veikala "Autoeksperts" kļuva Aigars Tīdmanis. Plaši pārstāvētās klases kopvērtējumā otro vietu ieguva pēdējā posma uzvarētājs Raivis Galviņš, trešo – Jānis Apsītis, ceturto – Mārtiņš Muižnieks un piekto vietu – Sandis Veitmanis.


Arī priekšpiedziņas klasē turpinājās sīva cīņa par kopvērtējuma uzvarētāja titulu, par ko kļuva Modris Zentiņš. Viņam sekoja Edgars Kokorišs, kurš uzvarēja piektajā posmā, kā arī Reinis Trups, Kaspars Šmits un Reinis Nitišs.

Pilnpiedziņas klasē visu sezonu cīnījās teju nemainīgs labāko dalībnieku piecinieks, kuru izvietojumu sezonas kopvērtējuma tabulā noteica pēdējais čempionāta posms. Pēc "333 Ziemas kauss 2015/2016" piektā posma, kas tika aizvadīts klasiskajā ieskaites formātā, uzvaru sezonas kopvērtējuma ieskaitē izcīnīja Ints Jeršovs, kurš tikai ar viena punkta pārsvaru pārspēja Jāni Hanu. Vēl labāko piecniekā Edgards Tralla, Artis Vicinskis un Jānis Straupe.

Haralds Šlēgelmilhs, sporta kompleksa "333" vadītājs un autosportists, kurš arī pats piedalījās divos posmos, teic: " Šī viennozīmīgi bija visu laiku labākā "333 Ziemas kauss" sezona, neskatoties uz nepateicīgajiem laika apstākļiem. Esam auguši pēc visiem rādītājiem – rekordliels dalībnieku skaits, dažādi sacensību formāti un jaunas trases konfigurācijas, sacensību organizatoriskā kvalitāte. Veiksmīgi aizvadītās sacensības apstiprina arī fakts, ka aizvien vairāki Latvijā pazīstami autobraucēji ir sākuši piedalīties mūsu organizētajā čempionātā, tajā skaitā arī es. Azarts ir vienlīdz liels, kā startējot "Lamborghini" sacensībās, tā "333 Ziemas kausā"."