29.02.2016 21:59

Saulkrastu basketbolisti garantē vietu LBL3 izslēgšanas turnīrā, carnikaviešus gaida pārspēles

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu basketbolisti garantē vietu LBL3 izslēgšanas turnīrā, carnikaviešus gaida pārspēles arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā beigām tuvojas otrā posma turnīri un kļūst skaidrākas izslēgšanas turnīra aprises. Vietu "play off" turnīrā jau garantējuši Saulkrastu basketbolisti, bet viņu kaimiņi carnikavieši piedalīsies pārspēlēs par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas mačiem.

Saulkrastu komanda, pateicoties labvēlīgiem citu spēļu rezultātiem, jau pirms pirmdienas spēles izbraukumā pret sporta klubu "Jaunpils" bija nodrošinājusi vismaz septīto vietu LBL3 desmit labāko klubu turnīrā. Taču tas cīņu nepadarīja mazāk aizraujošu.


Spēles gaitā pārmaiņus vadībā bija abas vienības – saulkrastieši labi sāka (15:6) un nosargāja dažu punktu pārsvaru līdz pirmā puslaika pēdējai minūtei (31:33, pārtraukuma ejot). Trešajā ceturtdaļā astoņu punktu pārsvaru jau iekrāja laukuma saimnieki (35:43), bet pēdējo reizi viņi vadībā bija septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām.

Saulkrastu basketbolisti šajā brīdī atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas un atlikušajā laikā nosargāja uzvaru 72:65. Toms Provejs uzvarētāju labā guva 25 punktus, Edgars Brumermanis pievienoja 15, Jānis Lāčaunieks 14 un Roberts Bulāns 12 punktus.

LBL3 turnīrā par 1.-10. vietu saulkrastieši ar astoņām uzvarām un astoņiem zaudējumiem divas kārtas pirms otrā posma beigām ir sestajā pozīcijā.

Carnikavas basketbolisti turnīrā par 11.-19. vietu pirmdien savā laukumā izcīnīja jau sesto uzvaru pēc kārtas, garantēja pirmo vietu šajā turnīrā un līdz ar to tiesības aizvadīt divas pārspēles par ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru ar desmit labāko klubu turnīra astotās vietas ieguvējiem.

Pirmdienas mačā pret Madonas BJSS komandu pirmā puslaika izskaņā carnikavieši iekrāja 15 punktu pārsvaru (44:29) un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 81:65. Visvairāk punktu mājinieku labā guva Jānis Ābols (29 p.), Rolands Dovgjallo (21) un Edgars Vecums (18).

Carnikavas basketbolistiem otrā posma ieskaitē ir 13 uzvaras 14 spēlēs, viņiem atlikuši vēl divi mači.