28.02.2016 20:55

Ulbrokas florbolisti vēl neiekļūst pusfinālā, "buldodzes" nozog punktu novadniecēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolisti vēl neiekļūst pusfinālā, "buldodzes" nozog punktu novadniecēm Latvijas Florbola savienība

Pēc uzvarām pirmajās trijās spēlēs Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda piedzīvojusi zaudējumu ceturtajā Latvijas virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas spēlē pret florbola klubu "Rīga". Dāmu turnīrā ceturto reizi savā starpā tikās florbola klubi "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs".

Sestdien un svētdien Ulbroka/FS "Masters" un FK "Rīga" florbolisti divreiz tikās Spuņciemā, kur mājinieku statusā bija rīdzinieki. Sērijas trešajā mačā nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām laukuma saimnieki izvirzījās vadībā 5:4. Taču jau 12 sekundes vēlāk Kārlis Bulāns panāca izlīdzinājumu, bet 53 sekundes līdz beigām guva arī uzvaras vārtus, savus trešos spēlē – 6:5.


Arī svētdien sāncenši pārmaiņus bija vadībā, un arī šoreiz FK "Rīga" pašā galotnē nenosargāja minimālu pārsvaru – ulbrokieši neizšķirtu 7:7 panāca pamatlaika priekšpēdējā sekundē, un atkal šo vārtu autors bija Kārlis Bulāns, kurš atkal sasniedza hettriku. Papildlaika 10 minūtēs uzvarētāji netika noskaidroti, bet pēcspēles metienu sērijā sekmīgāki ar 2:0 bija rīdzinieki. Viņi līdz ar to pagarināja sēriju līdz četrām uzvarām, kurā ar 3:1 vadībā ir Ulbroka/FS "Masters". Piektā spēle paredzēta 5. martā Ulbrokā.

Virslīgas turnīrā par 9.-12. vietu "Ķekavas Bulldogs" viesos ar 7:9 piekāpās sporta kluba "Pārgauja" florbolistiem (trīs precīzi metieni Klāva Jansona kontā). Tabulā ķekavieši saglabā pēdējo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no priekšā esošā florbola kluba "Bauska".

Savukārt kluba "Ķekavas Bulldogs" dāmu komanda, kas vēl saglabā izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā, ceturto reizi sezonā tikās ar FK "Ķekava" florbolistēm – un pirmo reizi nezaudēja pamatlaikā.

Trešās trešdaļas sākumā "buldodzes" pat bija vadībā 4:1, vēlāk arī 5:4. Tomēr rangā augstāk esošās novadnieces panāca neizšķirtu, bet pagarinājuma ceturtajā minūtē uzvaras vārtus FK "Ķekava" labā guva Zanda Bergmane – 6:5. Bergmane uzvarētājām, tāpat kā Inga Ametere zaudētājām guva pa trim vārtiem un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

FK "Ķekava" ar 48 punktiem 19 spēlēs atgriezusies turnīra tabulas pirmajā vietā, par diviem punktiem apsteidzot Kocēnu "Rubeni", kam gan ir viena spēle rezervē. "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm divas kārtas līdz beigām ir piektā pozīcija un 16 punkti – par četriem mazāk nekā "Rīgas lauvām", kas ieņem ceturto vietu (pēdējo, kas dod vietu pusfinālā).

Visbeidzot Latvijas pirmajā līgā sezona beigusies sporta kluba "Babīte" florbolistiem. Ceturtdaļfināla otrajā spēlē viņi otrreiz piekāpās FK "Rīga-1" 4:6 un zaudēja sērijā 0:2. Divus vārtus šajā mačā guva Kristaps Lapsiņš.