28.02.2016 19:56

Pierīgas handbola klubiem brīvdienu bilance pieticīga

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas handbola klubiem brīvdienu bilance pieticīga Stopiņu novada handbola komanda

Kārtējās spēles Latvijas handbola čempionātā brīvdienās aizvadījušas četras Pierīgas handbola komandas no Salaspils un Stopiņiem. Pie panākuma tikt izdevās vienīgi Stopiņu novada handbola vīru komandai (NHK), pārējās trīs piedzīvoja zaudējumus.

Dāmu virslīgas turnīrā trīspadsmito zaudējumu septiņpadsmit spēlēs cieta Salaspils sporta skolas komanda. Izbraukuma spēlē pret "REIR Dobele" vienību pirmā puslaika izskaņā rezultāts bija vēl tikai 13:11 dobelnieču labā, bet desmit minūtes vēlāk viņas jau bija panākušas 22:13 savā. Beigās 37:22 mājinieču labā. Viešņām Renāte Salmane guva astoņus un Dace Potapova sešus vārtus.

Kā zināms, salaspilietes, kas tabulā atrodas priekšpēdējās piektajā vietā, jau zaudējušas izredzes pakāpties augstāk un iekļūt pusfinālā. Otrdien viņas savās mājās uzņems pamatturnīra uzvarētājas Stopiņu NHK handbolistes.

Latvijas pirmās līgas turnīrā sestdien mājas spēles aizvadīja abas Stopiņu vīru komandas. Vispirms Ulbrokas sporta kluba handbolisti līdzīgā cīņā piekāpās "Dobele/Tērvete" vienībai 25:29 (pa astoņiem vārtiem guva Andris Lazda un Raivis Pētersons).

Bet pēc tam Stopiņu NHK ar 30:23 pieveica Ludzas kluba "Latgols" juniorus (Mārtiņš Savickis 9, Nikolajs Panovs 7). Kuriozā kārtā ludzānieši pirmo reizi bumbu mājinieku vārtos ieraidīja tikai 21. minūtē, līdz tam nerealizējuši 16 metienus un ielaiduši 13 vārtus.

Turnīrā par 1.-6. vietu Stopiņu NHK ar četriem punktiem četrās spēlēs pakāpušies uz trešo vietu, bet Ulbrokas SK zaudējuši visas četras spēles.

Četri zaudējumi četros mačos ir arī "Salaspils/Mērnieks ZM" komandai, kas otrajā posmā cīnās par 7.-12. vietu. Svētdien salaspilieši viesos tikās ar ASK/LSPA-2 handbolistiem un zaudēja 28:43. Desmit vārtus guva Nils Remess.