29.02.2016 12:28

Baltijas kausa posmā Siguldā dominē Latvijas kalnu slēpotāji (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē Siguldā, Kaķīškalna trasē norisinājās Baltijas kausa izcīņas otrā posma sacensības kalnu slēpošanā – pieaugušie mērojās meistarībā slaloma distancēs, bet jaunieši milzu slalomā. Lauvas tiesa godalgu palika mājiniekiem, pa kādai atvēlot viesiem no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas.

Slaloma sacensībās gan dāmām, gan vīriem katru dienu bija citi uzvarētāji. Pa vienai pirmajai un otrajai vietai izcīnīja Liene Bondare un siguldiete Evelīna Gasūna, bet Ieva Meldere gan sestdien, gan svētdien bija trešā. Vīriem pirmajā dienā cēsnieks Žaks Gedra pārspēja mārupieti Miku Zvejnieku, toties otrajā dienā Miks revanšējās un uzvarēja. Trešais abās sacensībās bija Roks Zavecks no Lietuvas.


"Masters" grupā divas uzvaras izcīnīja Žaklīna Frickausa, pa vienai – Edgars Kupčs un Pauls Stēga.

Milzu slaloma sacensībās jauniešiem jaunākajā U-12 grupā dominēja Siguldas sporta skolas audzēknes – pirmajā dienā Patrīcija Krista Ansonska un Samanta Līcīte ieguva pirmās divas vietas, bet otrajā dienā vēl ātrāka par viņam abām bija Diāna Daukšte, aizņemot visu goda ojedestālu. Puišiem šajā grupā divreiz labākais bija Roberts Beikmanis.

U-14 grupā gan sestdien, gan svētdien jauniešiem uzvaru izcīnīja Emīls Ģērmanis no Siguldas sporta skolas, bet Katrīna Dzelme ieguva vienu pirmo un vienu otro vietu. U-16 grupā jaunietēm pa vienai uzvarai un otrajai vietai Rēzijai Krastiņai no Siguldas un Betijai Burkovskai, bet sacensībās jauniešiem, kurās triumfēja Igaunijas un Baltkrievijas kalnu slēpotāji, divreiz trešo vietu ieņēma Pauls Rubenis no Siguldas sporta skolas.

5. un 6. martā Siguldā plānots Latvijas kausa izcīņas otrais posms kalnu slēpošanā.



(papildināta ar foto, video)