27.02.2016 20:56

Mārupes basketbolisti pārtrauc triju zaudējumu sēriju, Stopiņu volejbolisti pabeidz priekšsacīkstes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti pārtrauc triju zaudējumu sēriju, Stopiņu volejbolisti pabeidz priekšsacīkstes Mārupes sporta centrs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas otrā posma turnīrā triju neveiksmju sēriju sestdien izdevies pārtraukt Mārupes sporta centra komandai. Uzvara arī volejbola klubam "LSPA/Stopiņi", kas Nacionālās līgas pirmās divīzijas pamatturnīru pabeidzis trešajā vietā.

Mārupieši savā laukumā ar 80:70 uzvarēja basketbola klubu "Saldus". Gandrīz visu pirmo puslaiku mājinieki atradās iedzinējos – lielākais BK "Saldus" pārsvars bija 11 punkti (28:17). Taču spēles pirmo daļu mārupieši noslēdza ar sešiem punktiem pēc kārtas un starpību sadeldēja līdz diviem punktiem (38:40), bet otro puslaiku iesāka vēl ar desmit punktiem un jau izvirzījās vadībā.


Spēles turpinājumā Mārupes basketbolistu pārsvars lielākoties turējās 7–9 punktu robežās, un tikai uz īsu brīdi viesiem to izdevās samazināt līdz trim punktiem. Laukuma saimnieku labā pa 12 punktiem guva Roberts Pāže un Artūrs Kramiņš, pa 11 – Mārtiņš Motivāns un Toms Straudovskis.

LBL2 otrā posma desmit labāko komandu turnīrā mārupieši ar septiņām uzvarām 13 spēlēs dala 6.-7. vietu. Pirmo septiņu vietu ieguvēji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet astotās vietas ieguvēji aizvadīs pārspēles ar rangā zemāk esošo komandu turnīra uzvarētājiem.

VK "LSPA/Stopiņi" volejbolisti Nacionālās līgas pamatturnīru sestdien beidza ar spēli Ulbrokā pret Aizputes komandu un svinēja uzvaru 3:1 (25:16, 25:18, 22:25, 25:18). Studenti ar deviņām uzvarām 14 spēlēs tabulā ieņēma trešo vietu un ieguva sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Pēc oficiāli neapstiprinātiem datiem, ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām VK "LSPA/Stopiņi" tiksies ar sestās vietas īpašniekiem Rīgas Tehniskās universitātes sporta kluba volejbolistiem. Šosezon abos augstskolu komandu mačos pārāks bija LSPA klubs.