27.02.2016 12:43

Rozītis un Cauce nosargā Latvijas čempionu titulus kamaniņu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rozītis un Cauce nosargā Latvijas čempionu titulus kamaniņu sportā www.kamanas.lv

Sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē Latvijas čempionāta medaļas sadalīja kamaniņu braucēji. Pieaugušo konkurencē pērn izcīnītos čempionu titulus nosargāja krimuldiete Elīza Cauce un siguldietis Riks Kristens Rozītis.

Vīru konkurencē Rozītis uzrādīja labākos rezultātus abos braucienos un otrās vietas ieguvēju Ināru Kivlenieku apsteidza par 0,193 sekundēm. Trešo vietu ieņēma Artūrs Dārznieks (+0,243 s), bet ceturto – olimpisko spēļu medaļnieks Mārtiņš Rubenis (+0,545 s), kurš, kā zināms, šosezon pilda trenera pienākumus Latvijas jauniešu izlasē. Labākais starp junioriem sava novadnieka Kristera Aparjoda prombūtnē bija Gunārs Bergs no Saulkrastiem.


Sacensībās dāmām pārliecinošu uzvaru izcīnīja Elīza Cauce, kura tuvāko sekotāju Kendiju Aparjodi, labāko starp juniorēm, divu braucienu summā apsteidza par 1,207 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās siguldiete Ulla Zirne (+1,420 s). Jau ziņots, ka sacensības divnieku ekipāžām nenotika, jo brāļi Šici gatavojas braucienam uz nākamo ziemas olimpisko spēļu mājvietu Phjončhaņu, lai veiktu trases homologāciju.

Labākie tika noskaidroti jauniešu konkurencē vecākajā A grupā. Jaunietēm par Latvijas čempioni kļuva Arina Cicjura no Ropažiem, kura apsteidza Kati Keitu Farenhorstu no Saulkrastiem un Laimu Osi. Jauniešiem pirmās trīs vietas izcīnīja Lūkass Krasts no Salaspils novada, Edgars Karnītis no Stopiņu novada un ropažnieks Roberts Plūme.

Savukārt divnieku konkurencē par uzvarētājiem kļuva Kristaps Krauze (Inčukalns) un Edgars Stalts (Krimulda). Aiz viņiem Aksels Tupe un Edgars Karnītis (Stopiņi), kā arī Ričards Sakovičs (Stopiņi) un Ralfs Vanzovičs (Sigulda).