26.02.2016 12:00

Olimpisko spēļu medaļnieks Rubenis piedalīsies Latvijas čempionātā kamaniņu braukšanā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārtiņš Rubenis pēc atgriešanās no Soču ziemas olimpiskajām spēlēm Mārtiņš Rubenis pēc atgriešanās no Soču ziemas olimpiskajām spēlēm arhīvs

Latvijas čempionātā kamaniņu sportā, kas notiks šajā nedēļas nogalē, piedalīsies arī divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Mārtiņš Rubenis, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Pašlaik 37 gadus vecais Rubenis ir noslēdzis savu profesionālo kamaniņu sportista karjeru, taču šobrīd viņš ir Latvijas izlases treneris, turklāt viņš atbild arī par atlētu tehniku.


Rubenis savu dalību Latvijas čempionātam pieteicis vīru ieskaites grupā un spēkiem mērosies ar Riku Kristenu Rozīti, Ināru Kivlenieku, Artūru Dārznieku, Kristapu Mauriņu, kā arī junioriem Ralfu Bērziņu un Gunāru Bergu. Veselības problēmu dēļ sacensībās nepiedalīsies Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Kristers Aparjods.

Rubenis 2006. gadā Turīnas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu kopš neatkarības atjaunošanas, kurš ziemas Olimpiādē ticis pie medaļas. Savukārt 2014. gadā Sočos viņš ieguva bronzu komandu stafetes sacensībās.

Savukārt sacensības divnieku ekipāžām pieaugušo konkurencē tiek pārceltas uz rudeni, jo šobrīd tajās nevar piedalīties brāļi Andris un Juris Šici, kuri gatavojas braucienam uz nākamo olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, lai iemēģinātu turienes trasi.

Latvijas čempionāts šonedēļ norisināsies piektdien un sestdien. Pirmajā dienā tiks aizvadīti treniņbraucieni, kamēr otrajā dienā norisināsies sacensības kungiem, dāmām, junioriem un jauniešiem.

Pērn Latvijas čempiona titulu vīriešiem izcīnīja Riks Kristens Rozītis, kamēr dāmu konkurencē triumfēja Elīza Cauce. Savukārt junioru ieskaitē nepārspēti palika Kristers Aparjods un Kendija Aparjode, bet divnieku konkurencē Latvijas čempiona titulu izcīnīja Šici.

Kā ziņots, šosezon Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi nostartēja sezonas svarīgākajās sacensībās - Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla.