25.02.2016 10:10

"Salaspils WT" frisbija komanda Krievijā izcīna piekto vietu un "Spēles gara balvu"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Salaspils WT" frisbija komanda Krievijā izcīna piekto vietu un "Spēles gara balvu" Latvijas Frisbija federācija

Krievijas pilsētā Veļikijnovgorodā norisinājās starptautiskais frisbija turnīrs "Lord Novgorod 2016". Šāgada Latvijas čempioni "Salaspils WT" frisbijisti kopvērtējumā ieņēma piekto vietu un nopelnīja "Spēles gara balvu", kas nozīmē, ka "Wild Thing" ne tikai spēlē augsta līmeņa frisbiju, bet arī ievēro godīgas spēles principus.

Turnīrā piedalījās 29 vīriešu komandas, no kurām divas bija no Latvijas, informēja Latvijas Frisbija federācijā. Pirmajā dienā "Salaspils WT" komanda izcīnīja trīs uzvaras pār trim Krievijas vienībām – "Nizhny Novgorod" (11:5), Novgorodas Universitāti (11:0) un, kā vēlāk izrādījās, šī turnīra uzvarētājiem Maskavas "Lucky Grass" (10:7). Astotdaļfinālā ar 11:3 tikai pieveikti "Nord Puzzle" no Maskavas un ceturtdaļfinālā pretī stājās vieni no turnīra favorītiem "Real Five" no Dzeržinskas.


Diemžēl zaudējums 8:10 šajā mačā (un vienīgais turnīrā) liedza salaspiliešiem turpināt cīņu par medaļām. Turnīrā par piekto vietu viņi ar vienādu 11:6 rezultātu uzvarēja "Flying Steps" no Sanktpēterburgas un "Rampage" no Maskavas. Kā zināms gandarījums "Salaspils WT" komandai ir iegūtā "Spēlēs gara balva", ko paši frisbija turnīru dalībnieki atvēl korektākajai un godīgas spēles principus visvairāk ievērojošai komandai.

Otrā Latvijas komanda "Sirocco Ultimate" no Rīgas Novgorodas turnīra noslēguma kopvērtējumā ieņēma 22. vietu.

Nedēļu iepriekš Salaspils frisbijisti otro gadu pēc kārtas bija nodrošināja Latvijas Frisbija līgas čempionu titulu. Ziemas sezonā viņi palika nepārspēti, uzvarot visās desmit spēlēs, tajā skaitā abas reizes pār otrās vietas ieguvējiem "Hardcore Ultimate".

Frisbija līgas otrajā divīzijā, kurā komandas spēlēja par nosacītu 7.-12. vietu kopējā ranga tabulā, priekšpēdējo piekto vietu ieņēma Salaspils junioru komanda (3 uzvaras, 7 septiņi). Savukārt dāmu turnīrā "Salaspils FK" ieņēma ceturto vietu (5-7), bet Salaspils juniores palika pēdējā piektajā vietā (0-12).

5. un 6. martā paredzēts Latvijas frisbija čempionāts telpās, bet nedēļu vēlāk notiks Baltijas klubu čempionāts.