24.02.2016 11:54

Inčukalna ūdenspolo spēlētāji gūst uzvaru starptautiskās sacensībās

Autors  www.incukalns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Inčukalna sporta kompleksa baseinā jau gadiem notiek bērnu apmācība peldēšanā, centīgākie audzēkņi turpina nopietnākus treniņus ūdensceliņā. Tikmēr ūdenspolo, kas iepriekš bija redzams vien TV reportāžās, izrādījās teicams papildinājums jau tradicionālajai peldēšanai.

Azartisks sporta veids, kas no sportistiem prasa gan atzīstamu peldēt prasmi un fizisko izturību, gan komandas garu un spēles izpratni. Tā ir interesanta un aizraujoša spēle, kas vedina doties uz baseinu jaunos sportistus, kuriem peldēšana varbūt šķiet pārlieku vienmuļa nodarbe.


Šie apsvērumi lika pamatus Inčukalna ūdens polo sekcijas izveidei. Jaunie censoņi apguva spēles pamatus, centīgi trenējās un gatavojās pirmajām nopietnajām sacensībām – tikai baseinā, spēkojoties ar pretiniekiem, iespējams pārliecināties par savu varējumu.

Lielā starptautiskā debija notika februāra vidū, kad novada komanda "SportStar" Lietuvas pilsētā Elektrēnos piedalījās Starptautiskajā jaunatnes ūdenspolo čempionātā.

Sacensībās startēja Viļņas, Kauņas, Inčukalna un Elektrēnu komandas. Jaunie inčukalnieši sīvās cīņās izcīnīja četras uzvaras, tā iegūstot zelta medaļas un čempionu kausu. Lieliska debija, jo vairāk, ka Elektrēnu baseinā tika pārspētas ūdens polo komandas ar daudz lielāku treniņu un spēļu pieredzi!

Liels bija jauno čempionu prieks, lepnums par bērnu varējumu viņu vecākiem un gandarījums "SportStar" treneriem Raitai Lapai un Vjačeslavam Ternovskim par ieguldītā treniņdarba rezultātu. Visbeidzot – jaunie inčukalnieši ierakstījuši nelielu lappusīti sporta hronikā. Viņi ūdens polo izcīnījuši pirmo starptautisko uzvaru Latvijas Republikas sporta vēsturē.

Sportisti, kuri godam pārstāvējuši dzimto novadu un savu valsti: Artjoms Bikuns, Bogdans Belouss, Bogdans Mlokins, Boriss Konoņenko, Valērija Tončinska, Vjačeslavs Ternovskis, Daņils Bogdanovs, Deniss Piļipivs, Emīls Māris Līmanis, Jānis Mežals.