23.02.2016 13:47

Saulkrastieši sirsnīgi mājās sagaidījuši medaļnieku Aparjodu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirmdienas vakarā sirsnīgu pārsteigumu talantīgajam kamaniņu braucējam Kristeram Aparjodam sagādāja pulciņš Saulkrastu novada iedzīvotāju, kuri ar košiem plakātiem un ovācijām sveica savu novadnieku - Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempionu.

Latvijas Jaunatnes olimpiskā komanda, tostarp arī K. Aparjods, mājās no Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm Lillehammerē atgriezās pirmdien. Par spīti tam, ka sportisti ielidoja tikai ap pulksten 22.30, krietns skaits Saulkrastu novada iedzīvotāju nedevās vis pie miera, bet gan uz lidostu "Rīga".

Tur viņi sagaidīja savu novadnieku, kurš kamaniņu braucēju sacensībās uzrādīja labākos rezultātus abos braucienos un pārliecinoši izcīnīja zelta medaļu. Jāteic, saulkrastieši K.Aparjoda sagaidīšanai bija īpaši gatavojušies. Tika organizēts speciāls autobuss no Saulkrastiem uz lidostu "Rīga" un zīmēti plakāti.

Kā zināms, II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles Latvijas komandai izvērtās ļoti veiksmīgas, jo kopumā mūsu jaunie ziemas sporta veidu pārstāvji izcīnīja piecas medaļas un medaļu kopvērtējumā ierindojās 16. vietā starp 70 valstīm.

Zeltu kamaniņu braukšanā Latvijai nopelnīja Kristers Aparjods, sudrabs tika daiļslidotājam Denisam Vasiļjevam, kuram arī bronza starptautiskas komandas sastavā, sudrabu komandu sacensībās ar pārliecinošu sniegumu izcīnīja daiļslidotāja Diāna Ņikitina, bet bronza tika arī šorttrekistam Kārlim Krūzbergam, kura starptautiskā komanda izrādījās trešā labākā.