23.02.2016 12:30

Startējis Latvijas ziemas čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Penele Laura Penele www.leflatvia.lv

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Tās risinājās septiņos maršrutos, dažādās zirgu un sportistu vecuma un meistarības grupās un ilga no agra rīta līdz pusnaktij.

Sacensību augstākais bija ceturtais ātruma maršruts ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem. Tajā 25 dalībnieku konkurencē uzvarēja lietuvietis Daniels Gutkauskis ar zirgu Chiantos, bet trīs turpmākās vietas ieguva Ģirts Bricis no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux" ar zirgiem Carlord, Carlckmate Scaldian un Caprie.

"Patika, ka sacensībās bija daudz dalībnieku, jo lielākā konkurencē startēt ir interesantāk. Bija atbraukuši vairāki lietuvieši, kuri apliecināja, ka vēlas vinnēt un māk ātri jāt, kaimiņiem ir gan labi zirgi, gan labi jātnieki," izteicās Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam izteicās Ģirts Bricis.

"Maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem labi nostartēja Carlord un Caprie, kuriem bija nepieciešams šāds starts uz mazākiem augstumiem starp divām starptautiskām sacensībām. Nesen ar šiem zirgiem atgriezos no divu zvaigžņu statusa sacensībām Ļubļinā, bet jau pirmdien dodos uz Varšavu, kur risināsies Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas fināls."

Maršrutā ar 115/120 cm augstiem šķēršļiem junioriem un jaunajiem jātniekiem pirmo vietu izcīnīja Laura Penele ar Flipperboy no Jaunmārupes z/s "Lielceri", nākamajās vietās atstājot olainieti Emīliju Elizabete Zanderi ar Lādogu (z/s "Tīraines staļļi") un ropažnieci Sabīni Siliņu ar Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi").

"Ar diviem zirgiem startēju sacensību augstākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem pieaugušo konkurencē, kur mana augstākā vieta bija septītā ar Lelois. Taču ar sešgadnieku Flipperboy izvēlējos piedalīties junioru un jauno jātnieku konkurencē, kas vēl atbilst manam vecumam. Ar šo zirgu strādāju otro sezonu un tam ir vēl maza pieredze, īpaši manēžas startos, tāpēc prieks, ka viņš mani nepievīla, starts labi izdevās un uzvarējām."

Pierīgas jāšanas sporta klubu pārstāvji ieguva vēl vairākas godalgotas vietas. Trešajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem otrā bija Sabīne Siliņa ar Kalgari un trešā – Maira Leja ar Silver Rose no Jauno Jātnieku skolas. Piektajā maršrutā bērniem līdz 16 gadu vecumam (100 cm) pirmo vietu ieguva JSK "Kriķi" jātniece garkalniete Laura Luize Leinerte ar zirgu Passo, bet trešā bija Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu. Savukārt sestajā maršrutā amatieriem (100 cm) attiecīgi pirmo un trešo vietu ieguva Līva Dzenovska ar Chandra H ("Sport de Lux") un Sabīne Andersone ar Caruzo (z/s "Lielceri").

Latvijas ziemas čempionātam paredzēti trīs posmi, nākamais risināsies 5. martā.