21.02.2016 18:47

Siguldietim Jānim Strengam pasaules čempionāta zelts bobslejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietim Jānim Strengam pasaules čempionāta zelts bobslejā ekrānšāviņš no ibsf.org

Pasaules čempionu titulu bobslejā četrinieku ekipāžām svētdien Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā izcīnījis Oskara Melbārža četrinieks. Kopā ar Daumantu Dreiškenu un Arvi Vilkasti komandā startēja siguldietis Jānis Strenga.

Pirmajā braucienā Melbārža ekipāžai bija ļoti zemais 19. starta numurs, kas liedza sasniegt labāku rezultātu par devīto. Trešais laiks otrajā braucienā ļāva pakāpties jau uz septīto vietu pēc pirmās dienas. Toties svētdien Latvijas bobslejisti veica divus teicamus braucienus un summā par sekundes četrām simtdaļām apsteidza līderus pēc pirmās dienas vācieša Frančesko Frīdriha četrinieku. Turklāt pēdējā mēģinājumā Melbārdis atspēlēja 0,17 sekunžu deficītu.


Trešajā vietā ierindojās Šveices ekipāža ar pilotu Riko Peteru (+0,22 s). Pasaules čempionātā startēja vēl divi Latvijas četrinieki – Oskara Ķibermaņa četrinieks ierindojās desmitajā vietā (+1,30 s), bet Uģis Žaļims ar partneriem ieņēma 17. vietu (+2,27 s)

Jāpiezīmē, ka šajās sacensībās Latvijas bobslejistiem nācās iztikt bez izlases galvenā trenera Sanda Prūša, kurš ceturtdien negadījumā lauza labās kājas potīti.

Jau ziņots, ka piektdien ceturto pasaules čempiona titulu skeletonā izcīnīja Martins Dukurs.