21.02.2016 18:26

Ulbrokas florbolisti izvirzās vadībā ceturtdaļfinālā, FK "Ķekava" zaudē čempionēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolisti izvirzās vadībā ceturtdaļfinālā, FK "Ķekava" zaudē čempionēm ekrānšāviņš no youtube.com

Ar uzvarām pirmajās divos mačos Latvijas florbola virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla sēriju iesākuši Ulbrokas/florbola skolas "Masters" spēlētāji. Sērija ritēs līdz četrām uzvarām. Savukārt dāmu virslīgas turnīra līderes FK "Ķekava" florbolistes otro reizi sezonā piekāpušās Kocēnu "Rubenei".

Pirmās spēles pirmo trešdaļu mājinieki pabeidza zaudētājos 1:2, taču otrajā guva trīs vārtus pēc kārtas, trešajā – pat četrus un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 9:5. Trīs vārtus guva Toms Niedre, pa diviem – Kārlis Bulāns un Eduards Stūre.


Svētdien otrajā mačā Ulbrokas komandai klājās krietni grūtāk. Laukuma saimnieki jau 15. sekundē guva pirmos vārtus, taču drīz vien nonāca iedzinējos un bija "mīnusos" līdz pat trešā perioda vidum. Tad gan ulbrokieši iemeta četrus vārtus pēc kārtas un salauza FK "Rīga" pretestību – 10:8. Trīs precīzi metieni Kārļa Bulāna kontā, divreiz vārtus uzvarētājiem guva Ēriks Akulovs.

27. un 28. februārī ceturtdaļfināla sērija turpināsies ar divām spēlēm Spuņciemā, kur mājinieku statusā būs FK "Rīga". Kā zināms, Ulbroka/FS "Masters" priekšsacīkstes beidza otrajā vietā, bet rīdzinieki – septītajā.

Dāmu virslīgas turnīrā ceturto reizi šosezon tikās pagājušas sezonas finālistes un šīs sezonas favorītes Kocēnu "Rubene" un florbola klubs "Ķekava". Pēc divām trešdaļām rezultāts vēl bija neizšķirts 2:2, bet turpinājumā vārtus guva tikai Kocēnu florbolistes – ķekavietes piekāpās čempionēm otro reizi sezonā 2:5.

Turnīra tabulā "Rubenei" nu ir 46 punkti 18 spēlēs, bet "Ķekavai" 43 punkti 17 spēlēs – komandām pamatturnīrā atlicis aizvadīt attiecīgi divas un trīs spēles. Piekto vietu ar 15 punktiem 17 mačos ieņem "Ķekavas Bulldogs".

Vīru virslīgas turnīrā par 9.-12. vietu divas spēles aizvadījuši "Ķekavas Bulldogs" florbolisti. Cīņas gaitā atspēlējot trīs vārtu deficītu un uzvaras vārtus gūstot 14 sekundes līdz pamatlaika beigām, ķekavieši vispirms ar 6:5 uzvarēja FK "Bauska" vienību. Bet pēc tam ar 4:10 piekāpās Talsi/"Krauzers" florbolistiem. Pirmajā spēlē divus vārtus guva Oskars Repke, otrajā – Klāvs Jansons.

Tabulā "buldogi" saglabā pēdējo 12. vietu, taču samazinājuši starpību ar priekšā esošajiem baušķeniekiem līdz diviem punktiem, saglabājot izredzes izvairīties no pārspēlēm par palikšanu virslīgā.

Visbeidzot pirmo spēli pirmās līgas ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām pret FK "Rīga-1" florbolistiem aizvadījusi sporta kluba "Babīte" komanda. Aizraujošā cīņā, kurā pārmaiņus bija abi sāncenši, uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks, kurā veiksmīgāki bija rīdzinieki – 9:8. Trīs vārtus SK "Babīte" labā iemeta Aigars Krickis.