21.02.2016 16:11

Latvijas kamaniņu braucēji nenosargā vietu trijniekā Pasaules kausa stafetes kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucēji nenosargā vietu trijniekā Pasaules kausa stafetes kopvērtējumā ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

Neveiksmīgi Latvijas kamaniņu braucējiem noslēgusies Pasaules kausa izcīņa. Pēdējā devītajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā komandu stafetes sacensībās latvieši nefinišēja un sezonas kopvērtējumā no otrās vietas nokrita uz piekto.

Šoreiz Latvijas komandas sastāvā bija pieteikta krimuldiete Elīza Cauce, siguldietis Kristaps Mauriņš un ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš no Sējas novada, kuri dienu iepriekš bija izcīnījuši trešo vietu. Elīza trases beigās bija tuvu kritienam, taču paspēja nodot stafeti, Kristaps beigās pieļāva nelielas kļūdas, bet divnieks piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza. Līdz ar to Latvijas izlase palika bez ieskaites punktiem.


Sarežģītajos laika apstākļos izmantojot agrākus starta numurus, pirmās trīs vietas ieguva Kanādas, Krievijas un Austrijas komandas, ceturtajā atstājot Pasaules kausu jau nodrošinājušos Vācijas kamaniņu braucējus, kuri startēja pēdējie.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Vācija (491 punkts), tālāk Krievija (385), ASV (375), Kanāda (355) un Latvija (325), kas pusi sezonas bija šī saraksta priekšgalā. Latvijas kamaniņbraucēji ieguva trīs otrās un vienu trešo vietu, kā arī divreiz nefinišēja.

Gluži absurdas Vinterbergā izvērtās iepriekš notikušās sacensības vīriem. Laika apstākļu un pielijušās trases dēļ milzu priekšrocības ieguva tie, kuri pirmajā braucienā bija starp pēdējiem un otrajā braucienā startēja pirmie. Tā pirmās trīs vietas beigās ieguva Stepans Fjodorovs no Krievijas, Kriss Mazdzers no ASV un Dominiks Fišnallers no Itālijas, kuri pēc pirmā brauciena ieņēma attiecīgi 26., 28. un 24. vietu.

Starp cietējiem bija arī Latvijas kamaniņu braucēji, kuri bija diezgan sekmīgi veikuši pirmo braucienu. Siguldietis Artūrs Dārznieks, kurš pēc pirmā mēģinājuma bija pat otrais, nokrita uz 26. vietu, Inārs Kivlenieks – no astotās uz vienpadsmito, Kristaps Mauriņš – no devītās uz septiņpadsmito un Riks Kristens Rozītis – no desmitās uz divdesmit pirmo.

Pēdējais posms gan būtiski neietekmēja situāciju kopvērtējumā – par galvenās balvas ieguvēju piekto gadu pēc kārtas kļuva Felikss Lohs no Vācijas. Labākais no latviešiem ar 13. vietu šosezon bija Inārs Kivlenieks, bet Riks Kristens Rozītis noslēdza otro desmitu.

27. februārī Siguldā notiks Latvijas čempionāts kamaniņu sporta pieaugušajiem, junioriem un jauniešiem.

Iepriekš:

Gudramovičs un Kalniņš Pasaules kausa sezonu beidz ar trešo, Cauce – ar ceturto vietu