21.02.2016 13:59

Babītes volejbolistes Baltijas līgas pamatturnīru beidz ar diviem zaudējumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes Baltijas līgas pamatturnīru beidz ar diviem zaudējumiem arhīvs

Nedēļas nogalē Baltijas līgas priekšsacīkšu turnīra pēdējās divas spēles aizvadīja sporta kluba "Babīte" volejbolistes. Abās piedzīvojušas zaudējumus, viņas noslēguma tabulā ieņēma sesto vietu un kvalificējās finālturnīram. Uzvaru Nacionālās līgas priekšpēdējā kārtā izcīnījuši VK "LSPA/Stopiņi volejbolisti".

Pēdējās divas pamatturnīra spēles SK "Babīte" aizvadīja izbraukumā – sestdien ar 1:3 (20:25, 25:20, 21:25, 20:25) piekāpās "Zeltaleja/MSĢ" volejbolistēm, bet svētdien ar 1:3 (11:25, 6:25, 25:19, 20:25) zaudēja Baltijas līgas līdervienībai "Kohila VC" no Igaunijas. 22 mačos Babītes komanda izcīnīja 13 uzvaras un ar 39 punktiem ierindojās sestajā vietā.

Par regulārās sezonas uzvarētājām kļuva "Kohila VC" volejbolistes (19 uzvaras 22 spēlēs un 56 punkti), no Latvijas vienībām pa 43 punktiem savāca "Zeltaleja/MSĢ" un "Jelgava/LU". Baltijas līgas finālturnīrs, kurā piedalīsies astoņas labākās komandas, paredzēts no 4. līdz 6. martam Igaunijā.

"Pagājušajā gadā mums neizdevās iekļūt spēcīgāko astoņu komandu vidū, šogad tas ir paveikts, un esam izpildījuši minimālo uzdevumu. Sezonas sākumā mēs pastiprinājām komandu ar trim jaunām spēlētājām un pirmajās spēlēs varbūt komanda nebija īsti iespēlējusies, taču noslēgumā, kā jau to rāda mūsu uzvaras, esam spējuši sakoncentrēties un saliedēt sniegumu," Latvijas Volejbola federācijas preses dienestam komentēja SK "Babīte" treneris Artūrs Tinte.

"Tā kā esam daļēji profesionāla komanda, kuras treniņu grafiks nav tik intensīvs, dažkārt sniegums neparāda pilnu mūsu jaudu, taču – uzvarēt varam un, kā zināms - dāmu volejbolā svarīgākais ir emocionāli noskaņoties spēlei, lai ar lielāko gribasspēka lādiņu dotos laukumā. Pie tā piestrādāsim arī nākamajās cīņās."

Nobeigumam tuvojas arī Nacionālās līgas pirmās divīzijas turnīrs vīru komandām. Priekšpēdējā kārtā "LSPA/Stopiņi" volejbolisti Cēsis pieveica pastarīšus sporta klubu "Fono" – 3:1 (33:35, 25:21, 25:19, 25:20). 13 spēlēs studentiem šis bija astotais panākums, un ar 25 punktiem viņi turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

Pamatturnīra pēdējo spēli VK "LSPA/Stopiņi" aizvadīs 27. februārī Ulbrokas sporta kompleksā pret Aizputes komandu, kas tabulā ir vienu pozīciju zemāk. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies visas astoņas pirmajā divīzijā spēlējošās komandas.