21.02.2016 09:00

FOTO: Pierīgas labākie dambretisti sacenšas Salaspilī, uzvar mājinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pierīgas labākie dambretisti sacenšas Salaspilī, uzvar mājinieki Vitauts Budreika

Pierīgas novadu sporta spēļu dambretes turnīrā, kas sestdien notika Salaspils sporta namā, uzvaru izcīnījuši mājinieki, kas cīņās ar piecu citu novadu komandām nepiedzīvoja nevienu zaudējumu.

Turnīra nolikums paredzēja, ka katru komandu pārstāv četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Sacensībām 64 lauciņu dambretē šoreiz bija pieteikušās sešu Pierīgas novadu komandas, kas katra ar katru aizvadīja savstarpējo maču. Par uzvaru pienācās divi "lielie" punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle.


Par Pierīgas čempioniem šoreiz tika kronēti Salaspils dambretisti, kuri ar kopīgo rezultātu 6:2 pieveica Stopiņu un Baldones novadu komandas, ar 5:3 Mārupi un nospēlēja neizšķirti 4:4 ar Babītes un Ropažu dambretistiem, summā savācot astoņus punktus, informēja turnīra galvenais tiesnesis Vitauts Budreika.

Pa septiņiem punktiem savāca Ropažu un Babītes novadu komandas, un arī šo komandu savstarpējā cīņa bija beigusies neizšķirti. Taču, rēķinot atsevišķās partijās nopelnītos punktus, labāka bilance izrādījās Babītes dambretes meistariem (26:22), kuri tad kopvērtējumā arī ieguva otro vietu. Ropažnieki trešie.

Ceturtajā vietā ierindojās pagājušā gada čempionvienība Mārupes komanda (4 p.), apsteidzot Stopiņu novadu (3 p.) un Baldoni (1 p.).

Individuāli pie pirmajiem diviem galdiņiem labākie bija Babītes komandas pārstāvji Benno Butulis un Romans Viļums (abiem – 8 punkti no 10 iespējamiem), pie trešā – Gunārs Zālītis no Salaspils (9 p.), bet pie ceturtā dāmu galdiņa – Jeļena Tkačenko no Stopiņiem (9 p.).

Svētdien Ulbrokas sporta kompleksā notiek Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrs galda tenisā.