20.02.2016 20:27

Stopiņu handbolistes garantē pirmo vietu Latvijas čempionāta pamatturnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes garantē pirmo vietu Latvijas čempionāta pamatturnīrā Jānis Slišāns, LHF

Izcīnījušas 14 uzvaras 16 spēlēs un nepiedzīvojušas nevienu zaudējumu, Stopiņu novada handbola komandas (NHK)) spēlētājas jau četras kārtas līdz beigām garantējušas pirmo vietu Latvijas virslīgas čempionāta pamatturnīrā un laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīrā. Sliktāk klājas Stopiņu vīriem.

Stopiņu handbolistes, kuras ir turnīra līderes visas sezonas garumā, pirmo vietu garantēja sestdien ar ļoti pārliecinošu 35:15 uzvaru pār "REIR Dobele" vienību. Pirmā puslaika vidū mājinieču pārsvars bija minimāls (10:8), taču nākamajās 25 minūtēs dobelnieces spēja gūt tikai vienus vārtus, bet laukuma saimnieces četrpadsmit (24:9).


Stopiņu NHK labā Elita Ekkerte guva 11 vārtus, Ivita Asare astoņus, Annija Ozoliņa un Lana Nikolajeva pa pieciem.

Pēc aizvadītām 16 spēlēm Stopiņu komandai ir 30 punkti – par 10 vairāk nekā otrajā vietā esošajām "REIR Dobele" handbolistēm. Piektajā vietā ar sešiem punktiem 15 spēlēs atrodas Salaspils sporta skolas komanda, kas saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes pakāpties uz ceturto pozīciju un iegūt vietu izslēgšanas turnīrā. Lai to īstenotu, salaspilietēm jāuzvar visas atlikušās piecas spēles un jācer, ka priekšā esošā Jēkabpils sporta skolas vienība zaudēs visus četrus mačus.

Sestdien trešās kārtas spēles turnīrā par 1.-6. vietu Latvijas pirmajā līgā izbraukumā aizvadīja abas Stopiņu novada vīru handbola komandas.

Stopiņu NHK handbolisti viesojās Spuņciemā, kur tikās ar kluba "Jūrmalas sports" otro komandu un piedzīvoja zaudējumu 21:26. Pirmajā puslaikā viesiem bija četru vārtu pārsvars (9:5), taču līdz pārtraukumam jūrmalnieki panāca izlīdzinājumu (11:11), otrā puslaika sākumā iemeta trīs vārtus pēc kārtas un vadību vairs neatdeva. Stopiņu kluba labā Renārs Čerņevskis guva sešus un Māris Adijāns piecus vārtus.

Ulbrokas sporta kluba handbolisti aizvadīja spēli pret "Skrīveri/Aizkraukle" komandu un piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas. Laukuma saimnieki jau pirmajās desmit minūtēs ieguva aptuveni piecu vārtu pārsvaru, ko ilgi saglabāja un otrajā puslaikā vienubrīd palielināja arī līdz "plus deviņi". Beigu rezultāts – 26:33. Ralfs Ozoliņš viesu labā iemeta desmit vārtus.

Pēc trim kārtām par vienīgo līderi ar trim uzvarām un sešiem punktiem kļuvuši "Skrīveru/Aizkraukles" handbolisti, bet Stopiņu NHK un Ulbrokas SK noslēdz turnīra tabulu ar attiecīgi vienu uzvaru un trim zaudējumiem.