19.02.2016 19:05

Martins Dukurs – pirmais četrkārtējais pasaules čempions skeletonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs – pirmais četrkārtējais pasaules čempions skeletonā ekrānšāviņš no ibsf.org

Pieckārtējais Latvijas gada labākais sportists siguldietis Martins Dukurs piektdien Austrijā tika kronēts par četrkārtējo pasaules čempionu skeletonā. Īglsas/Insbrukas trasē sasniedzis labākos rezultātus visos četros braucienos, viņš svinēja pārliecinošu uzvaru. Tomass Dukurs ierindojās sestajā vietā.

Sacensību pirmajā dienā iekrāto pussekundes pārsvaru pār galvenajiem konkurentiem pār olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu no Krievijas un korejieti Sunbinu Junu Martins trešajā braucienā palielināja līdz attiecīgi 0,74 un 0,81 sekundei. Turklāt par sekundes trim simtdaļām laboja dienu iepriekš uzstādīto trases rekordu – 52,11 sekundes.


Tomasam Dukuram, uzrādot sesto rezultātu, summā nācās piekto pozīciju zaudēt Ņikitam Tregubovam no Krievijas, taču pirms pēdējā brauciena abus šķīra tikai 0,05 sekundes.

Pēdējā braucienā Martins Dukurs trases rekordu laboja trešo reizi (52,09 s) un neatstāja konkurentiem nekādu cerību. Viņš kļuva par pirmo skeletonistu, kas pasaules čempiona titulu ieguvis četras reizes. Tretjakovs un Juns divu dienu sacensības beidza ar pilnīgi vienādu rezultātu, pasaules čempionam summā zaudējot 1,13 sekundes, un nopelnīja pa sudraba medaļai.

Savukārt Tomass savu pozīciju tomēr nespēja uzlabot – Tregubovam viņš summā zaudēja 0,26 sekundes, bet savam brālim – 2,38 sekundes. Atsevišķos braucienos viņam trīs sestās un viena piektā vieta.

Iepriekš Martins Dukurs pasaules čempionātos uzvarēja 2011., 2012. un 2015. gadā, bet 2013. gadā nopelnīja sudraba medaļu. Šosezon viņš uzvarējis sešos no septiņiem Pasaules kausa posmiem un ar brāli dalīja pirmo vietu Eiropas čempionātā.

Sestdien plkst. 10.45 un 12.15 Īglsā atlikušos divus braucienus veiks skeletonistes, arī Lelde Priedulēna, kura pēc pirmās dienas sacensībām ieņem desmito vietu. Bet Pasaules kausa izcīņas sezona noslēgsies ar pēdējo astoto posmu 26. un 27. februārī Kēnigzē trasē Vācijā.

 

Iepriekš:

Skeletonā Priedulēna cīnās par desmitnieku, jaunieši paliek pjedestāla pakājē

Martins Dukurs piesakās uz ceturto pasaules čempiona titulu