19.02.2016 14:05

Skeletonā Priedulēna cīnās par desmitnieku, jaunieši paliek pjedestāla pakājē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skeletonā Priedulēna cīnās par desmitnieku, jaunieši paliek pjedestāla pakājē ekrānšāviņš no ibsf.org

Divās frontēs piektdien cīnās Latvijas skeletonisti. Īglsas/Insbrukas trasē pasaules čempionāta pirmos divus braucienus veica Lelde Priedulēna un pievakarē kļūs zināmi medaļu īpašnieki vīru konkurencē. Bet Lillehammerē sacensības aizvadījuši trīs Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībnieki.

Siguldiete Lelde Priedulēna pasaules čempionātā pēc pirmās dienas diviem braucieniem 26 dalībnieču konkurencē ieņem desmito vietu. Pirmajā braucienā viņa uzrādīju dalītu astoto laiku, bet otrajā bija desmitā.


No līderes vācietes Tinas Hermanes viņu šķir diezgan daudz – 0,86 sekundes, bet no trešās vietas īpašnieces, vēl vienas Vācijas skeletonistes Sofijas Grībelas – trešdaļa sekundes. Dāmu sacensības Austrijā turpināsies sestdien – trešais un ceturtais brauciens paredzēts plkst. 10.45 un 12.15.

Tostarp Lillehammerē notika Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu skeletona sacensības. Jauniešu konkurencē Krists Netlaus abos mēģinājumos uzrādīja ceturto rezultātu un arī summā ierindojās ceturtajā pozīcijā 0,88 sekundes aiz spēļu čempiona krieva Jevgeņija Rukosujeva. No bronzas medaļas viņu šķīra tikai sekundes astoņas simtdaļas.

Uzreiz aiz goda pjedestāla Lillehammerē palika arī abas Latvijas skeletonistes. Siguldiete Paula Kristiāna Lāce pēc pirmā brauciena bija sestā, bet otrajā uzrādīja trešo laiku un pakāpās uz ceturto vietu kopvērtējumā. Turpretī Dārta Estere Zunte pēc pirmā mēģinājuma bija bronzas pozīcijā, taču otrajā bija tikai desmitā ātrākā un noslīdēja uz piekto pozīciju. Spēļu uzvarētājai Ešlijai Fejai Pitevejai no Lielbritānijas latvietes zaudēja attiecīgi 2,23 un 2,70 sekundes.

Lielā skeletona diena ar to gan vēl nav galā – plkst. 16.30 un 18.15 pēdējos divus pasaules čempionāta braucienus Īglsā aizvadīs vīri. Kā zināms, pēc pirmās dienas sacensībām Martins Dukurs ir līderis, bet Tomass Dukurs ieņem piekto vietu.