17.02.2016 13:11

Ulbrokas un Ādažu komandas uzvarējušas Pierīgas skolu sacensībās vieglatlētikas trīscīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas skolu vieglatlētikas trīscīņas sacensību C grupas laureātu komandu pārstāvji Pierīgas skolu vieglatlētikas trīscīņas sacensību C grupas laureātu komandu pārstāvji Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar Ulbrokas vidusskolas un Ādažu vidusskolas komandu uzvarām Baldones vidusskolas sporta kompleksā noslēgušās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensības vieglatlētikas trīscīņā, kurās startēja dalībnieki no sešpadsmit Pierīgas skolām.

Sacensības vieglatlētikas trīscīņā noritēja trijās disciplīnās – 45 metru skrējienā, tāllēkšanā ar ieskrējienu un pildbumbas mešanā. Katra dalībnieka uzrādītais rezultāts tika pārvērsts punktu izteiksmē pēc īpašām tabulām. Vērtēšana notika divās vecuma grupās – C (2002./03. g.dz.) un D (2004./05. g.dz.) grupā individuāli un komandām. Katru mācības iestādi katrā grupā varēja pārstāvēt seši jaunieši, bet komandu vērtējumā ņēma vērā pa diviem labākajiem meiteņu un puišu rezultātiem.


Jaunākajā D grupā pirmo vietu 15 komandu konkurencē izcīnīja Ulbrokas vidusskolas skolēni, kas savāca 519 punktus. Otrajā vietā ierindojās Babītes vidusskola (503 p.), trešajā – Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola (487 p.).

Individuāli meitenēm trīs labākos rezultātus sasniedz Elizabete Marta Kaļķe no Babītes vidusskolas, Gabija Hoksa no Berģu MMP un Beatrise Sofija Berga no Ulbrokas vidusskolas. Savukārt puišiem labākie izrādījās Kārlis Pedraudzis no Ulbrokas, Kristofers Stoļarovs no Babītes un Edžus Pēkšens no Krimuldas vidusskolas.

C grupā par komandu kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Ādažu vidusskolas audzēkņi (786 p.), aiz kuriem ierindojās Ulbrokas vidusskola (750 p.) un Mārupes vidusskola (683 p.).

Individuāli meitenēm – turklāt otro gadu pēc kārtas – pirmo vietu izcīnīja Alīna Sanija Neretniece no Ādažu vidusskolas. Nākamos augstvērtīgākos rezultātus sasniedza Džūlija Krūmiņa no Mārupes vidusskolas un Patrīcija Sermule no Berģu MMP. Jauniešiem pirmajā trijniekā Ernests Ritvars Grava un Maksimuss Roze no Ulbrokas vidusskolas, kā arī Rolands Zaščerinskis no Ādažu vidusskolas (viņam individuāli otrā vieta).

Līdz ar jau pieminētajām Pierīgas mācību iestādēm un, protams, mājiniekiem – Baldones vidusskolas un Baldones mūzikas skolas audzēkņiem – sacensībām vieglatlētikas daudzcīņā bija pieteikušās arī komandas no Vangažu vidusskolas, vidusskolas "Patnis", Mālpils vidusskolas, Sējas pamatskolas, Carnikavas pamatskolas, Mālpils internātpamatskolas, Mārupes pamatskolas un Jaunmārupes pamatskolas.

Nākamā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu kārta paredzēta 8. martā, kad Inčukalnā notiks sacensības peldēšanā un peldēšanas stafetēs visās četrās vecuma grupās.