16.02.2016 13:10

Olainē un Lapmežciemā tiekas mazās futbola princeses

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
AFA "Olaine" U-14 grupas komanda AFA "Olaine" U-14 grupas komanda Latvijas Futbola federācija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lapmežciema sporta centrā Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā U-14 vecuma grupas finālturnīrā trešo vietu un bronzas medaļas izcīnīja Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" meitenes, bet Olaines sporta nams uzņēma pašas jaunākās čempionāta dalībnieces – U-10 vecuma grupas futbolistes.

U-14 grupas (2002. g.dz.) turnīrā AFA "Olaine" futbolistes pamatturnīru beidza trešajā vietā, piecās spēlēs gūstot divas uzvaras, divreiz nospēlējot neizšķirti un piedzīvojot zaudējumu. Pagājušās nedēļas beigās Lapmežciemā notika finālturnīrs, kurā olainietes pusfinālā ar 2:5 piekāpās Rīgas Futbola skolas komandai, kas vēlāk uzvarēja arī finālā.


Spēlē par trešo vietu Olaines futbolistes tikās ar Rēzeknes bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknēm un izcīnīja pārliecinošu uzvaru 4:1. "Ilgu laiku rezultāts uz tablo bija 1:1, taču vēlāk gan AFA "Olaine" parādīja raksturu, pieredzi un neatlaidību, labi nostrādāja arī acīmredzamais trenera Jevgēņija Mihaļkova spēles plāns un "mājas sagataves" – godam izcīnītas bronzas medaļas," vēsta Latvijas Futbola federācijas preses dienests.

Par labāko spēlētāju Olaines komandas sastāvā atzina Lanu Osiņinu.

Dienu vēlāk Olaines sporta namā otro turnīru aizvadīja pašas jaunākās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta dalībnieces – astoņas U-10 vecuma grupas (2006.–2008. dz.g.) komandas. Ņemot vērā, ka meitenes vēl sper tikai pirmos soļus futbolā, spēļu rezultāti netika fiksēti kopējā turnīra tabulā, jo galvenais viņām ir iepazīt futbolu un izjust spēles prieku.