15.02.2016 16:13

Pierīgas novadu 2016. gada sporta spēles sākas ar Inčukalna šahistu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar šaha turnīru Mālpils sporta kompleksā startējušas Pierīgas novadu 2016. gada sporta spēles. Pēc viena gada pārtraukuma un trešo reizi pēdējos četros gados Pierīgas čempionu titulu izcīnīja Inčukalna novada šahistu komanda, kas apsteidza siguldiešus un ādažniekus.

Tāpat kā pērn, turnīrā piedalījās astoņu Pierīgas novadu komandas, kas sacentās katra ar katru. Kā ierasts, cīņas ritēja pie četriem galdiņiem, turklāt pie ceturtā sacentās dāmas. Par katru uzvarēto maču komanda saņēma divus "lielos" punktus, par neizšķirtu – vienu punktu, bet par zaudējumu punktus nesaņēma. Vienāda "lielo" punktu skaita gadījumā pirmais papildrādītājs bija "mazie punkti" jeb atsevišķās partijās iegūtie punkti, pēc tam – savstarpējā mača rezultāts.


Uzvarētāji Inčukalna šahisti septiņos mačos savāca 12 punktus no 14 iespējamiem. Pagājušā gada vicečempioni ar 4:0 pieveica Saulkrastu un Babītes komandas, ar 3,5:0,5 Salaspili, ar 2,5:1,5 Mālpili un Ādažos un nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Baldoni un Siguldu.

Uzreiz arī jāpiezīmē, ka visi četri čempionu sastāvā spēlējušie šahisti bija starp trim labākajiem individuāli pie atsevišķiem galdiņiem – Artūrs Bernotas (5,5 punkti no 7) un Sergejs Kļimakovs (6,5 p.) pirmie, Artūrs Mihailovs (4,5 p.) otrais un Elizabete Limanovska (4 p.) trešā.

Pa desmit "lielajiem" punktiem kopvērtējumā nopelnīja Siguldas un Ādažu komandas, un vietu sadalīšanai, atbilstoši nolikumam, bija jāskaita partijās iegūtie punkti. Siguldieši Ivars Jēkabsons, Jānis Birģelis, Visvaldis Gercāns un Sandra Harlinska (18 p.) summā sāncenšus apsteidza par puspunktu un ieņēma otro vietu, lai arī abu komandu savstarpējā mačā ar 3:1 pārāki bija Ādažu šahisti Jānis Grasis, Jurijs Agafonovs, Aivars Laizāns un Poļina Ni.

Ar deviņiem punktiem ceturto vietu ieņēma Salaspils komanda, kurai sekoja Babītes novads (6 p.), Baldone (4 p.), pagājušā gada čempioni Mālpils šahisti (3 p.) un Saulkrasti (7 p.).

Individuāli pie pirmā galdiņa labāko trijniekā ierindojās A. Bernotas, Imants Kārkliņš (Salaspils) un Iļja Semjonovs (Babīte), pie otrā – S. Kļimakovs, Jurijs Agafonovs (Ādaži) un Jānis Birģelis (Sigulda), pie trešā – Aivars Laizāns (Ādaži), A. Mihailovs un Ēriks Stivriņš (Salaspils) un pie ceturtā dāmu galdiņa – vairākkārtējā Latvijas čempione Laura Rogule (Baldone), kura vienīgā no dalībniekiem uzvarēja visās septiņās partijās, kā arī Sandra Harlinska (Sigulda) un E. Limanovska.

Jau šīs nedēļas nogalē Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar dambretes turnīru sestdien Salaspilī un galda tenisa spēlēm svētdien Ulbrokā. Jāatgādina, ka Pierīgas spēļu kalendārā šogad iekļautas sacensības 17 sporta veidos un disciplīnās, kā arī tradicionālās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles, kas šoreiz paredzētas 17. jūnijā Baldonē.