10.02.2016 13:44

Četros Pierīgas skolu volejbola turnīros – četri dažādi uzvarētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Četros Pierīgas skolu volejbola turnīros – četri dažādi uzvarētāji Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Otro gadu pēc kārtas Pierīgas skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrā B grupas meitenēm (2000. g.dz. un jaunākas) labāko trijnieks palicis nemainīgs – laureātu vidū Ādažu, Zvejniekciema un Mārupes vidusskolu komandas. Četros šāgada volejbola turnīros katrreiz uzvarēja citas Pierīgas skolas komanda.

B grupas meiteņu turnīram, kas notika Zvejniekciemā, šoreiz bija pieteikušās četru Pierīgas vidusskolu komandas, kas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru. Katrs mačs ilga līdz diviem uzvarētiem setiem un 25 punktiem, izšķirošo trešo setu nebija jāspēlē ne reizi.

Par Pierīgas čempionēm otro gadu pēc kārtas kļuva Jeļenas Smirnovas trenētās Ādažu vidusskolas meitenes, kuras uzvarēja visās trijās spēlēs – 25:9, 25:12 pār Mārupes vidusskolu, 25:8, 25:4 pār Ropažu vidusskolu un izšķirošajā cīņā par pirmo vietu 25:16, 25:14 pār Zvejniekciema vidusskolu.

Uzvarētāju komandas sastāvā spēlēja Darja Šilova, Anna Kovala, Anna Fiļipenoka, Inna Nalbandjana, Diāna Hrupina, Eliza Isajeva, Renāte Radionova, Sanija Kristiāna Elksne un Elizabete Sidorova. Jāpiezīmē, ka pirmās piecas jaunietes Pierīgas čempioņu godā bija arī pirms gada.

Tāpat kā pērn, otro vietu ieguva Zvejniekciema vidusskolas volejbolistes, kuras ar 25:15, 25:11 pārspēja ropažnieces un ar 25:13, 25:18 mārupietes. Savukārt spēlē par trešo vietu noslēguma tabulā Mārupes vidusskolas komanda ar 25:14, 25:19 uzvarēja Ropažu vidusskolu.

Par spīti tam tieši Ropažu vidusskolu varētu uzskatīt par šāgada Pierīgas skolu volejbola turnīru neoficiālā kopvērtējuma uzvarētāju. Līdz ar Zvejniekciema vidusskolēniem ropažnieki bija vienīgie, kas bija pārstāvēti visos četros turnīros, ieguva vienu pirmo (B grupā puišiem) un divas trešās vietas (A grupā meitenēm un puišiem). Zvejniekciema komandām divas otrās vietas (A grupā jauniešiem un B grupā meitenēm) un viena trešā vieta (B grupā zēniem). A grupā uzvarēja Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunieši un Mārupes vidusskolas jaunietes.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies 16. februārī Baldones vidusskolā, kur notiks vieglatlētikas daudzcīņas sacensības C (2002./03. g.dz.) un D vecuma grupas (2004./05. g.dz.) skolēniem. Viņi sacentīsies 45 metru skrējienā, tāllēkšanā ar ieskrējienu un pildbumbas mešanā.

Iepriekš:

Siguldieši trešo gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas skolu volejbola turnīrā

Mārupes volejbolistes pēc gada pārtraukuma atgūst Pierīgas čempioņu titulu

Pierīgas čempionu kauss tiek Ropažu vidusskolas volejbolistiem