09.02.2016 13:24

Ādažu vieglākajam un smagākajam džudistam medaļas Latvijas U-21 čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu vieglākajam un smagākajam džudistam medaļas Latvijas U-21 čempionātā Latvijas Džudo federācija

Trešo gadu pēc kārtas par Latvijas junioru (U-21) čempionu džudo kļuvis Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēknis Ralfs Rūsiņš. Bronzu ieguva Raimonds Taube, bet komandu vērtējumā Ādažu komandai ceturtā vieta 24 klubu konkurencē.

Nedēļas nogalē Vsevoloda Zeļonija sporta skolas zālē notikušajā Latvijas U-21 atklātajā čempionātā piedalījās 91 sportists no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, uzsākot jauno sezonu junioru vecuma grupas džudistiem. Par kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva pārstāvji no V. Zeļonija sporta skolas, otro un trešo vietu dalīja sportisti no kluba "Makkabi" un "Tartu Do" (Igaunija), bet ceturto – Ādažu BJSS un Igaunijas "Altia SK".

Individuāli no ādažniekiem visveiksmīgāk nostartēja Ralfs Rūsiņš, kurš palika nepārspēts sacensībās svara kategorijā virs 100 kilogramiem. Vispirms viņš izcīnīja divas uzvaras grupu turnīrā, pēc tam pusfinālā pārspēja Dairi Golubevu no Alūksnes, bet finālā – Tanelu Karro no Igaunijas kluba "Audentes".

Otro medaļu Ādažu BJSS kontā ieguva Raimonds Taube vieglākajā svara kategorijā līdz 55 kilogramiem. Viena uzvara divās cīņās apakšgrupā viņam garantēja vietu pusfinālā un bronzas godalgu – cīņā par vietu finālā viņš piekāpās nākamajam čempionam Sandro Razmadzem no Zeļonija sporta skolas.

Vietas labāko astoņniekā nopelnīja vēl divi Ādažu sporta skolas pārstāvji, abi svara kategorijā līdz 60 kg. Mareks Markāns ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem (arī cīņā par bronzu) ierindojās piektajā vietā, bet Uldis Nartišs ar vienu panākumu un divām neveiksmēm – septītajā.

Vēl februārī divi starptautiski jaunieši džudo turnīri paredzēti Pierīgā – jau šīs nedēļas beigās divu dienu sacensības jauniešiem paredzētas Saulkrastos, bet 27. un 28. februārī Siguldā.

Raimonds Taube (pirmais no labās)Raimonds Taube (pirmais no labās)