09.02.2016 11:42

Paši jaunākie dambretisti Siguldā noskaidro labākos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Paši jaunākie dambretisti Siguldā noskaidro labākos arhīvs

Nedēļas nogalē Siguldā aizvadīti Latvijas čempionāta finālturnīri 64 lauciņu dambretē jaunākajā U-10 vecuma grupā zēniem un meitenēm. Starp labākajiem no labākajiem bija arī vairāki Siguldas mazie dambretisti.

Meiteņu pamatturnīrā trešo vietu desmit dalībnieču konkurencē ieguva Keita Eglīte, kur pavisam nesen uzvarēja Latvijas 69. Skolēnu sporta spēļu sacensībās. Šoreiz viņa ar piecām uzvarām, diviem neizšķirtiem, diviem zaudējumiem un 12 punktiem palika mazliet aiz Evelīnas Otto no Ventspils un Taīdas Kalniņas no Limbažiem. Piektajā vietā ierindojās siguldiete Adriana Girgensone (11 p.) un sestajā vietā – Evelīna Elza Cillinberga (8 p.).


Kā ierasts, notika arī ātrspēles turnīrs, kurā visas trīs siguldietes ierindojās labāko četriniekā – pirmajā vietā Keita (15 punkti no 18 iespējamiem), otrajā Evelīna (14 p.) un ceturtajā Adriana (11 p.).

Zēnu turnīrā siguldiešu rezultāti bija nedaudz pieticīgāki – Robertam Žanim Betem septiņi punkti un septītā vieta, bet Eduardam Nikāzim seši punkti un devītā vieta (uzvarēja Klāvs Norenbergs no Limbažiem, 17 p.). Toties ātrspēlē Roberts piedzīvoja tikai vienu zaudējumu spēlē pret čempionu K. Norenbergu un ar 14 punktiem izcīnīja otro vietu. Eduards ierindojās septītajā vietā (7 p.).

Jau šosestdien notiks Latvijas U-10 un U-13 vecuma grupu komandu čempionāta finālturnīri 64 lauciņu dambretē. Tiem sekos individuālo turnīru fināli U-13, U-16 un U-19 grupās, bet martā Latvijas jaunie dambretisti sacentīsies simtlauciņu dambretē.