05.02.2016 17:30

Eiropas čempionātā skeletonā uzvarējuši abi brāļi Dukuri (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropas čempionātā skeletonā uzvarējuši abi brāļi Dukuri (papildināta) ekrānšāviņš no ibsf.org

Piepildījies Daiņa Dukura sen lolotais sapnis, lai uz augstākā līmeņa sacensību goda pjedestāla augstākā pakāpiena stāvētu abi viņa dēli. Piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē Martins un Tomass uzrādīja pilnīgi vienādu rezultātu, un abi izcīnīja Eiropas čempionāta zelta medaļas. Pasaules kausa posma vērtējumā pirmais gan bija Suņbins Juns no Dienvidkorejas.

Martins Dukurs pirmajā braucienā kārtējo reizi apliecināja savu meistarību un sasniedza labāko rezultātu, taču trases lejas daļu ļoti labi izbraukušo Tomasu finišā apsteidza tikai par sekundes vienu simtdaļu. Trešais aiz abiem brāļiem bija korejietis Juns (+0,16 s), tālāk divi Krievijas skeletonisti Ņikita Tregubovs (+0,26 s) un olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs (+0,59 s).


Otro braucienu teicami veica Juns, vienīgais sacensībās "izbraucot" no 69 sekundēm un apsteidzot abus siguldiešus. Tomass Dukurs atspēlēja brālim pieminēto sekundes simtdaļu, un abi divu braucienu summā sasniedza pilnīgi vienādu rezultātu, Dienvidkorejas skeletonistam zaudējot 0,07 sekundes. Ceturtās vietas ieguvējs Ņ. Tregubovs, kurš Eiropas čempionāta ieskaitē ieguva bronzas medaļu, atpalika par vairāk nekā pussekundi.

Martins Dukurs Eiropas čempiona titulu izcīnījis jau septīto gadu pēc kārtas. Savukārt Tomasam šis ir vēl nebijis panākums – iepriekš bija divas sudraba medaļas un trīs bronzas.

Pasaules kausa izcīņā pārtrūkusi Martina sešu uzvaru sērija, taču kopvērtējumā pirms pēdējā posma viņš saglabā pārliecinošas līderpozīcijas (1560 punkti). Otrais ar 1365 punktiem ir Juns, bet Tomass Dukurs ar 1348 punktiem ieņem trešo vietu.

Pasaules junioru čempione Lelde Priedulēna dāmu sacensībās Pasaules kausa posma vērtējumā ierindojās desmitajā vietā, braucienos sasniedzot desmito un devīto rezultātu. Uzvarētājai austrietei Džaninai Flokai Lelde zaudēja 1,02 sekundes. Ņemot vērā, ka viņai priekšā bija divas ASV skeletonistes un viena kanādiete, Eiropas čempionāta kopvērtējumā siguldiete ieņēma septīto vietu.

No 18. līdz 20. februārim Īglsas trasē Austrijā risināsies pasaules čempionāts skeletonā, bet nedēļu vēlāk Kēnigzē paredzēts Pasaules kausa pēdējais astotais posms.

(papildināta ar L. Priedulēnas rezultātu)