04.02.2016 11:20

Zaudējumus piedzīvo Ķekavas florbolisti, Salaspils handbolisti un Olaines futbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zaudējumus piedzīvo Ķekavas florbolisti, Salaspils handbolisti un Olaines futbolisti arhīvs

Nedēļas vidū vairākas Pierīgas sporta spēļu komandas aizvadījušas kārtējās spēles Latvijas un Rīgas čempionātos. Diemžēl ne Ķekavas florbolistiem, ne Salaspils handbolistiem, ne Olaines futbolistiem pie panākumiem tikt neizdevās.

"Elvi" florbola līgā priekšsacīkšu turnīra priekšpēdējo spēli pret florbola klubu "Rīga" trešdien savā laukumā aizvadīja "Ķekavas Bulldogs" komanda. Otrās trešdaļas izskaņā ķekavieši vēl bija vadībā 5:3, taču trešajā periodā zaudēja divus vārtus, bet pagarinājuma 20. sekundē arī visu spēli – 5:6. Mājinieku rindās ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Vladislavs Čerņavskis.


Pēc šī zaudējuma "buldogi" zaudējuši arī teorētiskas izredzes pamatturnīru pabeigt augstāk par pēdējo 12. vietu. Taču iegūtais viens punkts var noderēt izslēgšanas turnīrā neiekļuvušo četru komandu divu apļu papildturnīrā par 9.-12. vietu. Šī turnīra pēdējās vietas īpašniekiem būs jāaizvada pārspēļu sērija līdz četrām uzvarām par vietas saglabāšanu virslīgā ar spēcīgāko pirmās līgas klubu. "Elvi" līgas priekšsacīkšu pēdējās spēles paredzētas 12. februārī.

Latvijas handbola pirmās līgas turnīrā par 7.-12. vietu pirmo spēli aizvadījusi "Salaspils/Mērnieks ZM" komanda, kas trešdien viesojās kaimiņos pie Ogres novada sporta centra handbolistiem.

Mājinieki izrādījās galvastiesu pārāki – cīņu iesāka ar pieciem vārtiem pēc kārtas, vēlāk ar 9:0 spurtu palielināja pārsvaru līdz graujošam 18:3, bet otrajā puslaikā sasniedza arī 20 vārtu starpību. Beigu iznākums – 33:17 ogrēniešu labā. Salaspils kluba labā Niks Remess guva astoņus un Eduards Malahovs piecus vārtus.

Retu neveiksmi piedzīvojuši Rīgas telpu futbola čempionāta otrās līgas līderi Olaines futbolisti, kas savā laukumā Olaines 2. vidusskolā uzņēma "RedVardy" vienību. Zaudējums 3:6 viņiem bija tikai otrais C grupas (par 1.-8.vietu) turnīra ieskaitē un neliedza saglabāt līderpozīcijas – deviņās spēlēs sešas uzvaras un 19 punkti. Olainiešu tuvākajiem sekotājiem ir par pieciem punktiem mazāk.

Latvijas čempionātu spēles nedēļas nogalē Pierīgā