03.02.2016 15:46

Salaspilī sadalīti laureātu tituli Latvijas čempionātā standartdejās

Autors  Apriņķis.lv/salaspilssporto.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī sadalīti laureātu tituli Latvijas čempionātā standartdejās Salaspils sporta nams

Nedēļas nogalē Salaspils sporta namā norisinājās sporta deju sacensības "Salaspils novada kauss 2016". Uz deju grīdas tikās vairāk nekā 1000 dalībnieku – gan pirmsskolas vecuma un jaunāko klašu bērni, gan jaunieši, pieaugušie un seniori.

Sacensību ietvaros 30. janvārī norisinājās Latvijas čempionāts standartdejās, kura finālu skatītāji varēja vērot sestdienas vakarā. Vakara šovu atklāja Liene Šomase, piešķirot vakaram enerģiju un prieku un tad jau uz skatuves devās pāri, lai cīnītos par Latvijas čempionāta standartdejās laureāta titulu junioru, jauniešu un pieaugušo kategorijās.


Kā atzina Salaspils sporta nama pārstāvji, deju pāru sīvā cīņa par skatītāju aplausiem un tiesnešu simpātijām neļāva ne mirkli zaudēt dejas tempu un spriedzi. Tuvojoties fināla pēdējai dejai, emocijas, temps un ātrums tikai pieauga. Pasākuma kulminācijā, dejotāji sniedza solodejas priekšnesumu, kas izšķīra tiesnešu vērtējumu un noteica skatītāju favorītus. Vērojot finālus, vairs nebija iespējams izvērtēt, kurš pāris ir labākais, katram no mums bija savs sacensību favorīts.

Pieaugušo konkurencē 1. vietu ieņēma Edgars Līnis un Elīza Ancāne ("Dzintars"), 2.vietu - Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva ("Mario"), savukārt 3. vietu – Marts Puniņš un Dana Jākobsone (Dūšas deju skola).

Junioru konkurencē visus pārspēja Harijs Vīksna un Laura Mežsarga ("Daugava"), 2.vieta ieņēma Roberts Andersons un Jekaterina Rasimjonoka ("Dzintars"), bet trešo – Oskars Vainovskis un Līva Dārzniece ("Dzintars").

Jauniešu konkurencē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Deniss Gudovskis un Dana Megija Morīte (Dūšas deju skola), aiz sevis atstājot Vladislavu Pečenu un Aleksandru Bahuševiču (Dūšas deju skola).