03.02.2016 16:27

Pierīgas čempionu kauss tiek Ropažu vidusskolas volejbolistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīgas čempionu kauss tiek Ropažu vidusskolas volejbolistiem Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Mārupes vidusskolā aizvadīts Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu turnīrs volejbolā B vecuma grupas (2000. g.dz. un jaunāki) puišu komandām. Nezaudējot nevienā setā, pēc viena gada pārtraukuma pirmo vietu izcīnīja Ropažu vidusskolas komanda, kas finālā pārspēja Siguldas Valsts ģimnāziju.

Volejbola turnīrā piedalījās sešu Pierīgas mācību iestāžu komandas. Priekšsacīkstēs divās apakšgrupās katra komanda aizvadīja pa divām spēlēm, noskaidrojot četrus pusfinālistus, bet trešo vietu ieguvēji savā starpā vēlāk izspēlēja piekto vietu kopvērtējumā. Spēles ritēja līdz diviem uzvarētiem setiem (trešais sets līdz 15 punktiem).


Kā vēlāk izrādījās, divas labākās komandas bija iekļuvušas vienā apakšgrupā – Ropažu vidusskolas komanda ar 2:0 (25:16, 25:6) pārspēja Siguldas Valsts ģimnāzijas volejbolistus, un abas šīs vienības sagādāja zaudējumu divos setos Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas audzēkņiem.

No otrās grupas pusfinālam kvalificējās pagājušā gada B vecuma grupas čempioni Zvejniekciema vidusskolas skolnieki un Krimuldas vidusskolas komanda, kuru savstarpējā cīņā uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti (krimuldieši zaudēja). Pēdējā vietā apakšgrupā ar diviem zaudējumiem palika Mārupes vidusskolas audzēkņi.

Spēlē par vietu finālā Ropažu vidusskola pārliecinoši ar 2:0 (25:14, 25:11) pieveica Krimuldas vidusskolu, bet otrā mačā daudz sīvākā cīņā Siguldas Valsts ģimnāzija ar 2:0 (26:24, 25:23) pārspēja Zvejniekciema vidusskolu. Finālā ropažnieki siguldiešiem vēlreiz neatstāja daudz cerību – 2:0 (25:10, 25:12) un pirmā vieta turnīrā.

Spēlē par trešo vietu Zvejniekciema vidusskolas skolnieki ar 2:0 (25:14, 25:21) uzvarēja Krimuldas vidusskolas komandu, bet piekto vietu ieguva mājinieki mārupieši, kuri ar 2:1 (25:16, 21:25, 15:9) pārspēja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu.

Jāatgādina, ka Pierīgas skolu A vecuma grupas (1996./99. g.dz.) turnīrā jauniešiem pirmo vietu izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda.

9. februārī Zvejniekciema vidusskolas sporta zālē notiks Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu turnīrs volejbolā B vecuma grupā meitenēm. Bet nedēļu vēlāk Baldones vidusskolā jaunāko C un D grupu Pierīgas skolēni sacentīsies vieglatlētikas daudzcīņā telpās.