02.02.2016 23:22

Ķekavas "buldodze" Ametere rāda zobus novadniecēm, taču komanda zaudē trešo reizi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "buldodze" Ametere rāda zobus novadniecēm, taču komanda zaudē trešo reizi Latvijas Florbola savienība

Ķekavas novada dāmu florbola klubu trešā savstarpējā spēle otrdien beidzās tāpat, kā divas iepriekšējās – ar "Elvi" līgas turnīra līderu FK "Ķekava" uzvaru pār "Ķekavas Bulldogs". Tiesa, intriga spēlē, pateicoties "buldodzes" Ingas Ameteres sešiem vārtu guvumiem, saglabājās līdz pēdējām minūtēm un pat sekundēm.

Abu Ķekavas komandu pirmās divas spēles bija beigušās ar FK "Ķekava" uzvarām 10:3 un 7:6. Šoreiz dāmu virslīgas rezultatīvākā spēlētāja I. Ametere pirmā vadībā izvirzīja "Ķekavas Bulldogs" komandu, taču līdz otrās trešdaļas beigām pretinieces bija ne tikai atspēlējušās, bet arī nodrošinājušas pieklājīgu 6:2 pārsvaru.


Taču beigās FK "Ķekava" florbolistēm nācās panervozēt. Trešajā trešdaļā "buldodžu" līdere vēl trīs reizes pēc kārtas raidīja bumbiņu novadnieču vārtos un samazināja starpību līdz minimālam 6:5 rezultātam. Galotnē turnīra līderes tomēr iemeta vēl trīs vārtus un svinēja kārtējo uzvaru 9:6.

Pretī Ingas Ameteres izcilajiem individuālajiem rādītājiem FK "Ķekava" florbolistes lika kolektīvo spēli – pa četriem rezultativitātes punktiem Elīza Elizabetei Bērziņai (divi vārti, divas piespēles) un Sintijai Kalvānei (1+3), trīs – Gundegai Vancānei (1+2), pa diviem vārtiem guva arī Laura Vancāne un Laura Skujevska.

Turnīra tabulā FK "Ķekava" ar 40 punktiem 14 spēlēs ir stabili pirmajā vietā, tuvākās sekotājas un pašreizējās valsts čempiones Kocēnu "Rubenes" florbolistes apsteidzot par deviņiem punktiem. "Ķekavas Bulldogs" jau labu laiku saglabā priekšpēdējo piekto vietu (15 p.).

Sāpīgu triecienu cīņā par vietu Latvijas pirmās līgas čempionāta izslēgšanas turnīrā otrdien Salaspilī piedzīvoja Saulkalnes florbolisti. Mačā pret florbola klubu "Rīga-1" viņi divas trešdaļas spēles laika bija vadībā, un vēl 15 minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 8:6 viņu labā. Taču atlikušajā rīdzinieki pamanījās iemest septiņus vārtus pēc kārtas un svinēja uzvaru 13:8. Trīs vārtus saulkalniešu labā guva Aleksandrs Mahortovs, pa diviem – Rūdolfs Būmanis un Mikus Roze.

Pirmās līgas Centra grupas turnīra tabulā Saulkalnes komandai, kurai priekšsacīkstēs vēl atlikuši divi mači, ir 25 punkti 17 spēlēs un piektā pozīcija. Priekšā esošajam florbola klubam "JeNo-1", kas aizvadījis divas spēles mazāk, ir trīs punkti vairāk, bet trešajā vietā esošajam sporta klubam "Babīte" ir 31 punkts un divas atlikušas spēles.