02.02.2016 21:47

Piejūras novadu basketbolisti svin uzvaras pār pastarīšiem LBL spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piejūras novadu basketbolisti svin uzvaras pār pastarīšiem LBL spēlēs arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīros pie panākumiem tikušas Saulkrastu un Carnikavas komandas. Saulkrastu basketbolisti savā laukumā pārspēja "Ezerzeme/Rēzekne" vienību, kas atrodas LBL3 desmit labāko komandu turnīra tabulas beigās, bet carnikavieši apspēlēja BJBS "Rīga" jaunos basketbolistus.

Saulkrastu un Rēzeknes komandu spēles pirmajā puslaikā sāncenšiem izdevās pa vienam pamatīgam izrāvienam. Laukuma saimnieki puslaika vidū astoņas minūtes pēc kārtas nespēja gūt ne punkta un nonāca pamatīgos mīnusos – 11:23. Toties abpus lielajam pārtraukumam guva 16 punktus pēc kārtas un atkaroja vadību 34:31.


Trešā ceturtdaļa aizritēja līdzīga cīņā, toties ceturtajā saulkrastieši izmantoja daudzās viesu kļūdas, ielaida tikai 11 punktus un beigās guva uzvaru 73:58. Mājinieku labā Edgars Brumermanis guva 21 un Jānis Lāčaunieks 13 punktus.

LBL3 turnīrā par 1.-10. vietu Saulkrastu komanda ar sešām uzvarām desmit spēlēs ieņem sesto vietu. Četrām līdervienībām ir tikai par vienu uzvaru vairāk, taču arī par vienu aizvadītu spēli mazāk.

Carnikavas basketbolisti, kuri, ņemot vērā pirmā posma rezultātus, otro posmu turnīrā par 11.-19. vietu sākuši kā līderi, viesos tikās ar LBL trešās divīzijas pastarīšiem bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" audzēkņiem. Vēl pirmā puslaika beigās rezultāts bija neizšķirts 35:35, toties trešā ceturtdaļa noslēdzās jau ar 66:46 carnikaviešu labā, un beigās viņi svinēja pārliecinošu uzvaru 90:58.

Teicami spēli uzvarētāju rindās aizvadīja Jānis Ābols kurš savāca 35 punktus, 20 atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un trīs pārķertas pretinieku piespēles. Ivaram Lubānam 13 punkti un 10 rezultatīvas piespēles, 13 punkti arī Edgaram Vecumam.

LBL otrā ešelona turnīrā Carnikavas basketbolisti ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs nostiprinājušies pirmajā pozīcijā, par diviem panākumiem apsteidzot tuvākos sekotājus limbažniekus.

Ceturtdien carnikavieši viesosies pie Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandas, bet piektdien saulkrastieši savā laukumā uzņems sporta klubu "Jaunpils".