29.01.2016 17:28

Brāļi Šici pasaules čempionātu kamaniņu sportā sāk ar ceturto vietu sprintā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici pasaules čempionātu kamaniņu sportā sāk ar ceturto vietu sprintā ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

Andra un Jura Šicu izcīnītā ceturtā vieta divnieku ekipāžu sacensībās sprintā bija Latvijas kamaniņu braucēju augstākais rezultāts piektdien Kēnigzē trasē startējušā pasaules čempionāta pirmajā dienā. Sacensības Vācijā turpināsies sestdien un svētdien.

Sprinta sacensībās, kas pasaules čempionātā notika pirmo reizi, laika atskaite sākas nevis startā, bet tālāk trasē, kad sportisti jau ir uzņēmuši ātrumu, un 15 dalībnieki pamatsacensībās veic tikai vienu braucienu.


Siguldieši Šici finišēja pēc 39,452 sekundēm, kas izrādījās piektais labākais rezultāts. Vēlāk tika diskvalificēta viena no Vācijas ekipāžām, un latvieši pakāpās par vienu pozīciju augšup. Pasaules čempioniem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam viņi zaudēja 0,420 sekundes.

Dāmu sacensībām kvalificējās krimuldiete Elīza Cauce, ierindojoties astotajā vietā 0,247 sekundes aiz uzvarētājas šveicietes Martinas Koheres, kurai negaidīti izdevās pārspēt favorītes un mājinieces – Vācijas kamaniņu braucējas. Savukārt vīru konkurencē siguldieši Riks Kristens Rozītis un Inārs Kivlenieks palika otrajā desmitā – attiecīgi vienpadsmitā (+0,533 s aiz čempiona Feliksa Loha) un četrpadsmitā vieta (+0,841 s).

Priekšpusdienā notikušajās kvalifikācijas sacensībās labāko piecpadsmitniekos neizdevās iekļūt Artūram Dārzniekam (16. vieta), Kristapam Mauriņam (29.), Ullai Zirnei (25.), Kristenam Putinam/Kārlim Krišam Matuzelam (18.) un trešajam Latvijas divniekam Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kas gandrīz piedzīvoja kritienu (24.).

Sestdien Kēnigzē pasaules čempionāta godalgas sadalīs dāmas un divnieki, bet svētdien – vīri un stafešu komandas.