29.01.2016 14:00

Saulkrastu projekts guvis atbalstu LOK programmas "Par aktīvu dzīvesveidu" konkursā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu projekts guvis atbalstu LOK programmas "Par aktīvu dzīvesveidu" konkursā LOK arhīvs

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un "Coca-Cola" fonda programmas "Par aktīvu dzīvesveidu" konkursā apstiprināts Saulkrastu kultūras un sporta centra iesniegtais projekts "Vieglatlētika vieno visus: Veni, vidi, vici", kas saņēmis 1000 eiro līdzfinansējumu.

Šā gada janvārī Saulkrastu novada pašvaldības aģentūra "Saulkrastu kultūras un sporta centrs" Latvijas Olimpiskās komitejas un "Coca-Cola" fonda programmai "Par aktīvu dzīvesveidu" sagatavoja un iesniedza projektu "Vieglatlētika vieno visus: Veni, vidi, vici". 19. janvārī tas iekļuva konkursa otrajā kārtā un 26. janvārī tika apstiprināts.

Saulkrastu kultūras un sporta centra direktora vietniece sporta organizācijas jautājumos Signe Sinkeviča ceturtdien uzvarētāju apbalvošanas pasākumā LOK telpās saņēma apliecinājumu par programmas līdzfinansējuma saņemšanu 1000 eiro apmērā minētā projekta īstenošanai.

Projekts "Vieglatlētika vieno visus: Veni, vidi, vici" tiks īstenots no 12. līdz 18. septembrim Saulkrastu un Zvejniekciema sporta bāzēs, pastāstīja Saulkrastu kultūras un sporta centrā.

Pirmajā posmā no 12. līdz 16. septembrim sacensībās plānots iesaistīt Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolu audzēkņus, kuri piedalīsies tāllēkšanas un 60 metru skrējiena disciplīnās. 17. septembrī abās sporta bāzēs būs iespēja sacensties pārējiem Saulkrastu novada iedzīvotājiem. 18. septembrī plānotās sacensības notiks Zvejniekciema stadionā, kur savus spēkus varēs rādīt gan Saulkrastu, gan Zvejniekciema iedzīvotāji.

18. septembrī pēc sacensībām plānota apbalvošanas ceremonija. Tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji astoņās grupās. Galveno balvu izcīnīs uzvarētāju komanda – Saulkrasti vai Zvejniekciems. Balva turpmāk atradīsies attiecīgajā sporta bāzē.

LOK un "Coca-Cola" fonda programmas "Par aktīvu dzīvesveidu" konkursā līdzfinansējumu jeb "grantus" guva 11 projekti par kopējo summu 22 000 eiro. Visvairāk – 5000 eiro – pienācās Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Sporta servisa centrs" projekta "Sporto un esi vesels" realizācijai. Projekts paredz vairāku fizisku aktivitāšu organizēšanu ģimenēm no aprīļa līdz septembrim, sākot ar vingrošanas un skriešanas nodarbībām līdz pat spīdmintonam un ģimeņu laivu sacensībām.

Kopumā projektu atbalsta programmas "Par aktīvu dzīvesveidu" ietvaros tika saņemti 49 pieteikumi no dažādām Latvijas novadu pašvaldību un pilsētu izglītības iestādēm, sporta organizācijām un klubiem.