25.01.2016 17:27

Baldones jātnieks Snikus trešais paraolimpisko spēļu pēdējās atlases sacensībās

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones jātnieks Snikus trešais paraolimpisko spēļu pēdējās atlases sacensībās publicitātes

Latvijas paraolimpiskais jātnieks Rihards Snikus pagājušajā nedēļā Nīderlandē notikušajās Riodežaneiro paraolimpisko spēļu atlases sacensībās reizi kāpa uz goda pjedestāla.

Snikum sekmīgākās bija pirmajā dienā notikušās komandu sacensībās, kurās Snikus startēja ārpus ieskaites. Viņš 1a medicīnas grupā tika pie 70,14% un izcīnīja trešo vietu.


Pēc tam individuālajā distancē Snikus ar 68,33% ieņēma sesto vietu, bet brīvā stila sacensībās, kurā piedalījās tikai labākie sportisti, viņš tika pie 70,5%, kas deva ceturto vietu.

Snikus sacensībās startēja ar zirgu King of the Dance.

Kaut jau pērn aprīlī tika vēstīts, ka Snikus ir kvalificējies Riodežaneiro paraolimpiskajām spēlēm, Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) ziņo, ka šīs sacensības bija izsludinātas papildus un sportistam tās bija jāapmeklē obligāti, lai saglabātu rangā pietiekami augstu vietu.

Snikus 2012. gadā kļuva par pirmo Latvijas sportistu vēsturē, kurš startējis paraolimpisko spēļu iejādes sacensībās. Viņš 1a medicīnas grupā, kurā piedalās sportisti ar vissmagākajām veselības problēmām, izcīnīja augsto ceturto vietu.

Septembrī gaidāmajām Riodežaneiro paraolimpiskajām spēlēm no Latvijas sportistiem šobrīd kvalificējies pasaules rekordists diska mešanā Aigars Apinis, pasaules vicečempions lodes grūšanā Edgars Bergs, šķēpmetēja Diāna Dadzīte, loka šāvēja Ieva Melle un paukotāja Poļina Rožkova.

Līdz maija beigām kvalifikācijas normatīvus izpildīt plāno arī riteņbraucējs Oskars Gailišs un loka šāvējs Gints Jonasts. Savukārt vieglatlētiem Edgaram Kļaviņam, Taigai Kantānei, Ingrīdai Priedei un Dmitrijam Silovam izšķirošās sacīkstes būs maijā Itālijā.