25.01.2016 16:03

Ģirts Bricis uzvarējis gada pirmajās jāšanas sporta sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis uzvarējis gada pirmajās jāšanas sporta sacensībās Latvijas Jātnieku federācija

Startējusi šāgada jāšanas sporta sacensību sezona. Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ziemas sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā sacīkšu maršrutā uzvarēja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Chackmate Scaldian.

Sacensību augstākajā maršrutā ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem pamatdistanci bez soda punktiem veica četri sportiskie pāri, kuri kvalificējās pārlēkšanai, informēja LJF Preses dienestā. Uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Chackmate Scaldian (jāšanas sporta klubs "Sport de Lux"), kurš vēlreiz bija nekļūdīgs un sasniedza arī labāko laiku.


Otro vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar Aleju no Rīgas jātnieku kluba. Savukārt Ģ. Bricis startēja ar trim zirgiem, ar Caprie ierindojās trešajā vietā, bet ar Donau viņam ceturto vietu garantēja pamatmaršruta rezultāts.

Vēl vienu uzvaru Ģirts ar Donau guva trešajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs, bet otrajā maršrutā ar 110 cm šķēršļiem pirmo vietu izcīnīja Anna Šellere ar Aldari no Baldones jāšanas sporta kluba "Telfas".

"Sākusies jauna sezona, un mazajos maršrutos parādās jauni sportisti un zirgi, veidojas jaunas sadarbības, kas iepriecina. Tie ir pirmie mači, un it kā jau var sākt skatīties un vērtēt, kas notiks sezonas turpinājumā, taču īstos secinājumus varēs izdarīt, tikai tuvojoties pavasarim, jo daudziem sportistiem nav ziemā piemērotu apstākļu, kur trenēties manēžā. Tāpat arī jaunie zirgi aukstumā nejūtas sevišķi labi un nevar parādīt labāko sniegumu," atzina vairāku godalgoto vietu ieguvējs Ģirts Bricis.

"Varētu vēl vēlēties, lai piepulcētos un papildinātu konkurenci jauni sportisti maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, jo tikai atsevišķiem pieredzējušiem jātniekiem sagatavoti jauni zirgi, un lielāku izmaiņu dalībnieku sastāvā nav."

Anna Šellere: "Starts sacensībās izdevās, neskatoties uz to, ka ziemā trenējamies bez manēžas un nevarējām strādāt pie lēcieniem. Taču mans zirgs jutās un lēca labi. Sacensības bija labi organizētas, interesanti maršruti. Patīkami, ka startējām tik lielā dalībnieku pulkā, neskatoties uz lielo aukstumu."

Paredzēts, ka LJF nākamās ziemas sacensības konkūrā notiks 6. februārī.