25.01.2016 16:21

Ādažu BJSS džudistiem medaļas pieaugušo, junioru un jauniešu sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Ar Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) džudistu sekmīgu piedalīšanos aizvadītas divas valsts mēroga sacensības, kā arī starptautiskais Jaungada džudo turnīrs Carnikavā, kurā startēja gandrīz pustūkstotis sportistu no trim Baltijas valstīm.

Latvijas pieaugušo džudo čempionāta komandu kopvērtējumā Ādažu BJSS pārstāvji izcīnīja pirmo vietu, gūstot trīs zelta, divas sudraba un vienu bronzas medaļu. Dāmu konkurencē par Latvijas čempionēm kļuva Anita Bērziņa, Linda Circene un Evita Bērziņa, bet sudraba godalgas saņēma Daira Krope un Serafima Nazarova. Savukārt vīru konkurencē par bronzas laureātu kļuva Edžus Straujups.


Piecas medaļas – divas sudraba un trīs bronzas – Ādažu BJSS džudisti izcīnīja Latvijas junioru (U-18) čempionātā. Par vicečempionēm kļuva Elīza Jevstigņejeva un Daira Krope, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Vineta Alksne, Dārta Smildziņa un Andrejs Rižovs. Par bronzas medaļas ieguvēju kļuva arī Renārs Hans no Siguldas.

Pagājušās nedēļas nogalē plašs bērnu un jauniešu džudo turnīrs notika Carnikavas pamatskolā – uz to bija ieradušies gandrīz pieci simti dalībnieku no 27 komandām, tostarp vairākiem Pierīgas novadiem. Un arī šajās sacensībās Ādažu sporta skolas audzēkņi bija starp labākajiem, summā izcīnot deviņas pirmās, septiņas otrās un četras trešās vietas, kas viņus kopvērtējumā ierindoja otrajā vietā.

Par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva Armands Taube, Fricis Štrauss (U-10), Lizete Jenerte (U-12), Klāvs Gailītis (U-14), Andra Nika, Elīza Jevstigņejeva, Vineta Alksne, Dārta Smildziņa un Andrejs Rižovs (U-16). Otrās vietas ieguva Aleksejs Kulakovs, Ernests Brigmanis-Briģis (U-10), Kristiāna Kuzņecova, Jānis Deniņš (U-12), Patrīcija Ustinova, Valters Jenerts (U-14) un Keita Leitone (U-16), trešās – Ralfs Alksnis, Jānis Edgars Štrauss (U-14) Gatis Leļevs un Valdemārs Gerke (U-16).

Piecas medaļas aizceļoja uz Inčukalna novada Gauju. Uzvaras jaunākajās vecuma grupās izcīnīja Ilze Aleksejeva (U-10) un Nika Motiļkova (U-12), otrās vietas – Alekss Vancāns (U-10) un Jegors Makarovs (U-12) un trešo – Kristaps Gucaļuks (U-10). Divas otrās vietas U-12 grupā ieguva siguldieši Daniela Petrova un Bruno Gailāns, bet Ulbrokas sporta kluba džudisti Deniss Pušņenkovs (U-14) un Augusts Šablovskis (U-16) izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļu.

Februārī Pierīgā paredzēti vēl divi jauniešu džudo turnīri – 13. un 14. februārī tas notiks Saulkrastos, bet 27. un 28. februārī Siguldā.