24.01.2016 17:55

Latvijas kausa izcīņas pirmajā posmā Siguldā dominē Žanete un Žaks Gedras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kausa izcīņas pirmajā posmā Siguldā dominē Žanete un Žaks Gedras www.infoski.lv

Siguldā, Pilsētas trasē, nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas Slēpošanas savienības rīkotās Latvijas kausa izcīņas pirmais posms kalnu slēpošanā, kurā dalībnieki sacentās milzu slaloma un slaloma disciplīnās. Pieaugušo un junioru grupās lielākos panākumus guva cēsnieki Žanete un Žaks Gedras.

Dāmu sacensībās abās dienās labāko trijnieks bija nemainīgs – sasniedzot labākos rezultātus trijās no četrām distancēm, gan sestdien milzu slalomā, gan svētdien slalomā pirmo vietu izcīnīja Žanete Gedra no sporta kluba "Ziemeļpols". Otrās vietas ieguvēja siguldiete Evelīna Gasūna viņai summā zaudēja attiecīgi 0,28 un 0,07 sekundes, bet Liene Bondare, kura ierindojās trešajā vietā, 0,43 un 0,58 sekundes.


Vīru un junioru sacensībās katru dienu bija cits uzvarētājs. Milzu slalomā pirmo vietu izcīnīja sporta kluba "Virsotne" pārstāvis mārupietis Miks Zvejnieks, kurš, nestartējot vecākajam un titulētākajam brālim Kristapam, otrajā vietā atstāja Žaku Gedru (+0,29 s) un trešajā Robertu Brišku (+0,69 s). Toties dienu vēlāk Ž. Gedra revanšējās ar uzvaru slalomā – aiz viņa palika brāļi Miks un Dāvis Zvejnieki (attiecīgi +0,13 un 2,24 s).

Vienlaikus notika arī Latvijas kausa izcīņas sacensības jauniešiem trijās vecuma grupās. Laureātu vidū bija ievērojams skaits Pierīgas jauno kalnu slēpotāju, īpaši jaunietēm.

Jaunākajā U-12 grupā abās disciplīnās pirmās divas izcīnīja siguldiete Samanta Līcīte un Helēna Ērenpreisa no Ādažiem, bet pa vienai trešajai – mārupiete Beatrisa Jekševica un Paula Putniņa no Siguldas. U-14 grupā divas otrās vietas ieguva Katrīna Dzelme no Bukultiem, savukārt U-16 grupā ādažniece Laura Bērziņa ieguva vienu pirmo un vienu otro vietu, siguldiete Rēzija Krastiņa – vienu pirmo un vienu trešo, bet Betija Burkovska no Baltezera bija otrā milzu slalomā.

Puišiem U-12 grupā Artemijs Terlanovs no Siguldas sporta skolas bija labākais slalomā un ieguva otro vietu aiz igauņa Laura Megi milzu slalomā. U-14 grupā siguldietis Emīls Ģērmanis uzvarēja milzu slalomā un bija trešais slalomā, kurā uzvaru svinēja cits Siguldas sporta skolas audzēknis Marks Truhins. Bet U-16 grupā ar vienu pirmo un vienu trešo vietu izcēlās viņu novadnieks Kristaps Lazdāns.

Visbeidzot "Master" grupās senioriem pa uzvarai izcīnīja Ilze Trēzina-Zirdziņa un Žaklīna Frickausa, kā arī Pauls Stēga un Māris Antoņevičs.

Latvijas kausa izcīņas otrais posms paredzēts marta sākumā Siguldā, bet vēl februāra beigās turpat plānots Baltijas kausa otrais posms.